Descriere YEO:
Pe YEO găsești Punctul ideal. Placerile suferintei si de la Curtea Veche Publishing, în categoria Books.
Indiferent de nevoile tale, Punctul ideal. Placerile suferintei si cautarea sensului/Paul Bloom din categoria Books îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 11.8 Lei
Caracteristicile produsului Punctul ideal. Placerile suferintei si
- Brand: Curtea Veche Publishing
- Categoria: Books
- Magazin: elefant.ro
- Ultima actualizare: 18-12-2024 01:30:59
Comandă Punctul ideal. Placerile suferintei si Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Punctul ideal. Placerile suferintei si de la elefant.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Mergem la filme care ne fac sa plangem, mancam picant si alergam la maraton pana ni se taie rasuflarea. De ce avem nevoie uneori de durerea fizica si de tumultul emotional? Cu idei argumentate si bine documentata, aceasta carte ingenioasa ne arata de ce o viata lipsita de suferinta pe care o alegem singuri ar fi goala ba chiar mai rau, plictisitoare. Analizand descoperirile revolutionare ale psihologiei,
Punctul ideal ne arata cum tipul potrivit de suferinta pregateste terenul pentru implinire. Nu suntem in mod natural hedonisti. Desi de multe ori asociem o viata buna cu placerea si cu lipsa esecului, efortul, lupta si greutatile, precum si frica sau tristetea, ne pot duce, in contextele potrivite, la o viata cu sens, la satisfactii morale si la bucuria cunoasterii. Durerea ne distrage de la spaime, poate sa serveasca unor scopuri sociale, sa arate cat de puternici suntem sau, dimpotriva, functioneaza pe post de strigat de ajutor. "Suferinta nu e neaparat un lucru rau.
Paul Bloom explica de ce experienta durerii sporeste placerea ulterioara si releva faptul ca o viata lipsita de durere ar fi plictisitoare ." ( Good Morning America ) "Conteaza pe faptul ca
Paul Bloom iti poate da peste cap presupunerile despre omenire. A facut- o din nou cu
Punctul ideal! De data aceasta insa investigatiile sale asupra durerii si
suferintei, placerii si
sensului pun si raspund la intrebarea eterna despre ce face ca viata sa merite traita. Nu rata aceasta carte elocventa si erudita ." ( Susan Cain ) "
Paul Bloom are darul de a depista paradoxurile naturii umane si de a le rezolva cu ajutorul unor explicatii profunde si satisfacatoare, iar aceasta carte lucida si fascinanta reuseste sa ne puna pe ganduri cu privire la formele noastre de masochism, in aparenta de neinteles ." ( Steven Pinker ) "O investigatie stiintifica interesanta a motivului pentru care suferinta, de la alpinism la BDSM, duce atat de des la satisfactie. Bloom scrie intr-un stil vesel, care n-are cum sa nu te atraga." ( The Guardian ) "Bloom e incurajator si convingator cand argumenteaza de ce truda, chinul si necazul pot fi bune." ( Kirkus Reviews ) "Un antidot fantastic pentru pozitivitatea toxica ." ( Adam Gran t) "Incitant, fascinant si perspicace cu alte cuvinte, exact ce te-ai astepta de la Paul Bloom, unul dintre cei mai buni scriitori si cei mai profunzi ganditori in domeniul comportamentului uman. Argumentatia lui privind motivul pentru care ne dorim uneori tristetea, frica si durerea este, paradoxal, o lectura placuta. Pregateste-ti markerul si fa-ti ordine in program, deoarece odata ce deschizi cartea, n-o sa mai poti s-o lasi din mana ." ( Daniel Gilbert ) PAUL BLOOM a absolvit magna cum laude psihologia, la McGill University, apoi a devenit doctor in psihologie cognitiva, dupa cursurile urmate la Massachusetts Institute of Technology. In prezent, este profesor de psihologie la University of Toronto si profesor emerit de psihologie la Yale University. In 2002, Society for Philosophy and Psychology din SUA i-a oferit prestigiosul Premiu Stanton, pentru merite deosebite in cercetari interdisciplinare, in domeniile filozofiei si psihologiei. Au urmat, in 2004, Premiul Lex Hixon, pentru predarea excelenta la Yale a stiintelor cognitive, iar in 2017, Premiul Klaus J. Jacobs Research, pentru cercetarile asupra modului in care copiii isi dezvolta sentimentul de moralitate. Cele mai populare articole ale sale au aparut in publicatii prestigioase ca The New York Times, The Guardian, American Scientist, iar textul publicat in The Atlantic Is God an Accident? ( Dumnezeu este o intamplare? ) i-a fost inclus in The Best American Science Writing, 2006. In 2018, la Curtea Veche Publishing s-a tradus si publicat cartea sa Impotriva empatiei.