Echilibrul dintre om si natura este astazi foarte mult perturbat.
Numai cei intelepti reusesc astazi sa se sustraga curentului seducator si nefast al hranirii la intamplare, dezordonate, total nesanatoase, cu o hrana gata preparata sau semi-preparata, din supermarket sau de la fast-food, in majoritatea cazurilor burdusita cu aditivii cei otravitori, conceputi pentru inrobirea cumparatorului, si nu pentru fericirea lui..
Atat agricultura moderna cat si industria alimentara sunt responsabile de generarea si mentinerea acestei stari de fapt.
Cercetarile stiintifice au demonstrat legatura stransa dintre alimentatia actuala (cu multe preparate chimizate si artificiale) si bolile specifice acestei epoci: cancer, infarct, arterioscleroza, diabet, obezitate etc.
Sunt deja evidente toate daunele provocate mediului de un progres tehnologic dominat de setea de profit si lipsit de judecata: marile si oceanele poluate, padurile distruse, gaurile in stratul de ozon, ploile acide etc.
Echilibrul dintre om si natura este astazi foarte mult perturbat