Cetatea Hunedoarei sau Castelul Corvinilor este considerat a fi cel mai mare monument medieval din sud-estul Europei și unul dintre cele mai importante monumente în stil gotic din România.
Castelul Corvinilor este o construcție impunătoare ce impresionează atât prin dimensiune cât și prin stilul arhitectural armonios, ce tranzitează mai multe perioade ale stilului gotic, semn al construcției în mai multe etape, de-a lungul mai multor perioade de timp.
Originile primei construcții datează încă din secolul al XIV-lea, însă abia în secolul XV Castelul începe să prindă contur, în timpul domniei lui Iancu de Hunedoara, care decide să construiască o cetate peste vechea întăritură de apărare.
Ulterior, Castelul Corvinilor a devenit reședința lui Matia Corvin, fiul lui Iancu de Hunedoara și Rege al Ungariei.
Prin intermediul unui Puzzle 1000 piese ai posibilitatea să descoperi detaliile impresionante care au plasat Castelul Corvinilor în top 10 al celor mai frumoase destinații de basm din Europa, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume.
Cu fiecare piesă de Puzzle cu potrivire perfectă vei putea contura turnurile gotice impresionante, podul construit pe piloni sau zidurile masive ale castelului de pe stâncă, iar rezultatul final va fi o recompensă binemeritată.
Numele Corvinilor este strâns legat de o legendă care povestește că Ioan de Hunedoara a fost fiul nelegitim al lui Sigismund de Luxemburg, rege al Ungariei, care îi dăruiește mamei sale un inel de aur cu care Iancu să fie recunoscut mai târziu la curtea regală.
În timpul unei mese câmpenești, un corb fură inelul, atras fiind de strălucirea acestuia, iar Iancu de Hunedoara, pe atunci doar un copil, ucide corbul cu o săgeată și recuperează inelul.
Mai t�. Cetatea Hunedoarei sau Castelul Corvinilor este considerat a fi cel mai mare monument medieval din sud-estul Europei și unul dintre cele mai importante monumente în stil gotic din România. Castelul Corvinilor este o construcție impunătoare ce impresionează atât prin dimensiune cât și prin stilul arhitectural armonios, ce tranzitează mai multe perioade ale stilului gotic, semn al construcției în mai multe etape, de-a lungul mai multor perioade de timp. Originile primei construcții datează încă din secolul al XIV-lea, însă abia în secolul XV Castelul începe să prindă contur, în timpul domniei lui Iancu de Hunedoara, care decide să construiască o cetate peste vechea întăritură de apărare
Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.