Descriere - Originara din America de Sud, Quinoa este bogata in proteine, contine toti cei 9 aminoacizi necesari bunei functionari a organismului si constituie o alternativa mult mai sanatoasa la consumul de orez rafinat.
- Varianta de Quinoa Rosie este mai bogata in nutrienti decat varianta de Quinoa alba.
- Quinoa este o cereala considerata a fi unul dintre alimentele complete ale naturii si poate fi vazuta ca un superaliment.
- Numita si \'cereala-mama\', Quinoa era alimentul de baza al vechilor incasi.
Proprietati - Proteinele din Quinoa sunt usor asimilabile de organismul uman, asemanandu-se cu proteinele din produsele lactate.
- Boabele de Quinoa contin proteine, fier, calciu, potasiu, magneziu (potasiul si magneziul ajuta la circulatia optima a sangelui, prevenind ingrosarea arterelor) zinc, vitamina E, seleniu, mangan, cupru, fosfor, fibre.
- Zincul, magneziul, seleniul si vitamina E sunt benefice in prevenirea aparitiei bolilor de inima si a diabetului, contribuind si la reglarea greutatii corporale.
Pe langa aceste elemente Quinoa contine si riboflavina, o vitamina ce face parte din grupul vitaminelor B, ce are proprietatea de a reduce aparitia migrenelor.
- Pe langa aceste elemente Quinoa contine si riboflavina, o vitamina ce face parte din grupul vitaminelor B, ce are proprietatea de a reduce aparitia migrenelor.
Continut - O punga contine 250g de boabe de Quinoa rosie, certificata ecologic cu numarul de certificare BG-BIO-16.
- Ingrediente: Quinoa rosie*, *=agricultura ecologica.
- Valori nutritionale medii/100g: valoare energetica: 1620kJ/384kcal, grasimi 6,0g din care acizi grasi saturati 1,0g, carbohidrati 63g din care zaharuri 13g, fibre 10g, proteine 14g, sare 0,07g.
Consum - Spalati boabele de quinoa, pana cand apa este limpede.
- Puneti-le intr-un volum de apa de 2 ori mai mare decat volumul de boabe si fierbeti la foc bland aproximativ 10 minute, pana cand incep sa se separe germenii.
- Luati vasul de pe foc si lasati-l sa se odihneasca acoperit, departe de foc, pentru cateva minute, pentru a putea permite boabelor de Quinoa sa se umfle complet.
- Se poate servi calda, ca garnitura, sau rece, adaugata in salate.
.
Descriere - Originara din America de Sud, Quinoa este bogata in proteine, contine toti cei 9 aminoacizi necesari bunei functionari a organismului si constituie o alternativa mult mai sanatoasa la consumul de orez rafinat.
- Varianta de Quinoa Rosie este mai bogata in nutrienti decat varianta de Quinoa alba.
- Quinoa este o cereala considerata a fi unul dintre alimentele complete ale naturii si poate fi vazuta ca un superaliment.
- Numita si \'cereala-mama\', Quinoa era alimentul de baza al vechilor incasi.
Proprietati - Proteinele din Quinoa sunt usor asimilabile de organismul uman, asemanandu-se cu proteinele din produsele lactate.
- Boabele de Quinoa contin proteine, fier, calciu, potasiu, magneziu (potasiul si magneziul ajuta la circulatia optima a sangelui, prevenind ingrosarea arterelor) zinc, vitamina E, seleniu, mangan, cupru, fosfor, fibre.
- Zincul, magneziul, seleniul si vitamina E sunt benefice in prevenirea aparitiei bolilor de inima si a diabetului, contribuind si la reglarea greutatii corporale