Descriere YEO:
Pe YEO găsești Raidul poetilor | Robert Serban de la Junimea, în categoria Carte.
Indiferent de nevoile tale, Raidul poetilor | Robert Serban din categoria Carte îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Caracteristici și Avantaje ale produsului Raidul poetilor | Robert Serban
- Departament: gaming-carti-birotica
- Ideal pentru pasionații de jocuri, birotică și distracție online.
Preț: 68 Lei
Caracteristicile produsului Raidul poetilor | Robert Serban
- Brand: Junimea
- Categoria: Carte
- Magazin: carturesti.ro
- Ultima actualizare: 14-05-2025 02:18:45
Comandă Raidul poetilor | Robert Serban Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Raidul poetilor | Robert Serban de la carturesti.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
DescriereDaca stim ce gandesc, ce viseaza, cum scriu si cum traiesc azi poetii, e si pentru ca exista un
Robert Serban. Vorbitor fasnet si cu „piper pe limba”, a lasat cadou literaturii romane nenumarate volume in dialog. Rar se intampla in lumea literara ca un poet sa-si iubeasca atata confratii, sa-i celebreze mai curtenitor.
Raidul poetilor il arata la fata. E de 72 de ori jurnalist. Si in fiecare clipa poet. Cititi-l! Din intrebarile lui scapara jarul, stilul ironic si iscoditor. Dia RADUPoetii sunt fiinte periculoase. Ei (pre)simt mai bine, (pre)vad mai repede decat alti oameni; poetii simt si vad – ceea ce, desigur, e un nevazut – softul acestei lumi. De aceea – ei il presimt & il prevad si pe acela al lumii care va veni. De aceea, asadar, sunt fiinte periculoase. Aici, in aceasta carte dirijata admirabil de un foarte bun (si, fapt nu tocmai obisnuit pentru lumea noastra culturala, foarte generos) poet, asa cum este
Robert Serban, zecile de poeti care (ne) vorbesc executa, atat individual, cat si „in echipa”, un fel de operatiune speciala de reamintire a sufletului. Inca o data: cartea aceasta – una de dialog adevarat, deci de ascultare – e plina numai si numai cu poeti; prin urmare, este o carte periculoasa. Neaparat in acest sens: periculos de buna! Cristian PATRASCONIUIntervievatii mei au varste si stiluri de scris diferite, unii sunt – nu gasesc alt cuvant, dar nici nu-l folosesc peiorativ – maestri, altii debutanti, unii-s cunoscuti, altii, pe cale de a fi, dar toti, poeti pe care i-am citit, ii citesc si ii admir. Si cu care am afinitati. Le-am trimis intrebarile in scris, ca sa aiba ragaz sa se gandeasca si sa raspunda cat mai… exact. Si astfel, sa aflam, intre altele, cum au descoperit placerea si, apoi, vocatia scrisului, cum lucreaza (cu) mecanismele literaturii, cand functioneaza ele si cand nu, cine erau scriitorii pe care i-au cunoscut, cu care dintre ei au fost sau sunt prieteni, ce (mai) inseamna inspiratia.Daca in alte arte lucrul in echipa e vital, arta scrisului implica singuratate, ce contureaza intr-un anumit fel individualitatea. Pe unii ii face egocentrici, pe altii, discreti, unora le da la iveala originalitatea, altora, nevrozele, unii-s asociali, altii – magnetizanti. Si uite asa, din marturisire in marturisire, se iteste un areal literar, al unei comuniuni ce are aceeasi pasiune: poezia.
Robert SERBANRobert SERBAN s-a nascut pe 4 octombrie 1970, la Turnu Severin.Absolvent al Facultatii de Arte si Design, Universitatea de Vest, si al Facultatii de Constructii, Universitatea Politehnica, ambele din Timisoara, unde traieste. Este presedintele Festivalului International de Literatura de la Timisoara, redactor al revistei Orizont, publicist-comentator al revistei Banatul Azi, realizatorul emisiunii culturale de televiziune „Piper pe limba” (TVR Timisoara si TVR 3).A publicat mai multe carti de beletristica, majoritatea de poezie, pentru care a fost recompensat cu numeroase premii literare.Poeziile i-au aparut in antologii, publicatii ori volume proprii in limbile germana, franceza, engleza, sarba, maghiara, poloneza, ceha, spaniola, italiana, olandeza, macedoneana, daneza, norvegiana, ebraica, suedeza, araba, ucraineana, idis,...