Reforma si intoarcerea la Evanghelie. - Robert Jeffress, pastor principal al First Baptist Church Dallas, autor al cartii "
Not All Roads Lead to Heaven" [Nu toate drumurile duc in cer].
Captand spectacolul grandios si pericolul pozitiei indraznete a lui Martin Luther in Wittenberg, Lutzer a scris probabil cea mai importanta carte a lui, o carte ce priveste in urma la gloria Reformei initiale si spre viitor la speranta unei noi reforme.
Putine insa, daca va fi vreuna, vor fi scrise cu atata sensibilitate spirituala, profunzime teologica si acuratete istorica precum Reforma si intoarcerea la Evanghelie de Erwin Lutzer.
Hendricks; profesor cercetator principal de studii nou-testamentare la Seminarul Teologic Dallas Se vor scrie multe carti despre aniversarea a 500 de ani de la Reforma. - Darrell Bock, director cultural executiv al Centrului pentru Conducere Crestina si Implicare Culturala Howard G.
Studiul lui Erwin Lutzer ne demonstreaza, in cel mai informal si interesant mod, ce ar trebui sa invatam din aceasta perioada cruciala a istoriei noastre.
Dupa cum ne arata si cartea de fata, istoria ne invata multe lectii.
Acestea constituie subiecte critice pentru zilele noastre, astazi cand exista atat de multe opinii asupra lor.
Reforma si intoarcerea la Evanghelie este o calatorie minunata prin istoria pre-Reformei si a Reformei, calatorie care va arunca o lumina asupra a ceea ce oamenii trebuie sa stie despre Evanghelie, despre harul lui Dumnezeu, despre Biserica si despre libertatea religioasa. - Burk Parsons, pastor asociat al Saint Andrew’s Chapel; redactor al revistei Tabletalk Cei care nu invata din istorie sunt condamnati sa o repete.
Lutzer ne prezinta in mod placut si accesibil istoria Reformei si semnificatia acesteia: Evanghelia neschimbata a lui Isus Hristos.
Sunt recunoscator lui Dumnezeu pentru faptul ca dr.
Lutzer trage un semnal de alarma atat de necesar unei generatii care se indeparteaza repede de singura si unica Evanghelie.
Dr.
Lutzer exploreaza istoria remarcabila a Reformei, demonstrand, cu tarie, faptul ca istoria Reformei este de fapt si istoria noastra.
Cu intelepciunea si pasiunea unui pastor, dr.
Evanghelia pe care au propovaduit- o Isus si apostolii in primul secol este cea pe care Martin Luther si reformatorii au proclamat-o in secolul al XVI-lea, precum si cea pe care trebuie sa o proclamam noi astazi.
Daca ne dorim cu adevarat sa fim relevanti in zilele noastre, trebuie sa proclamam Evanghelia straveche.
Erwin Lutzer surprinde in lucrarea sa figurile proeminente, locurile in care s-au produs evenimentele si marile idei care au stat la baza Reformei si explica, de asemenea, influenta ei continua asupra Bisericii si civilizatiei occidentale.
Evenimentele dramatice care au urmat cuprind schimbarile oduse de stradaniile lui John Wyclif in Anglia, arderea pe rug a lui Jan Hus in Progo si afisarea de catre Martin Luther o celebrelor 95 de teze pe usa Bisericii Castelului din Wittenberg in 31 octombrie 1517.
Punctul de pornire ol Reformei l-a reprezentat nevoia stringenta de schimbare din sanul Bisericii Catolice.
Un model pentru Biserica de azi.
Reforma si intoarcerea la Evanghelie