Cum apare criza în cuplurile aflate în jurul vârstei de 40 de ani, care au copii școlari și destui ani de conviețuire? De ce o sfârtecă pe femeie, în primul rând? Poate fi depășită criza? Sau e doar o iluzie, o încăpățânare sortită eșecului? Amestecând formulele narative – poezie, proză, monolog dramatic –, Mara Wagner reușește să dea contur crizei, s-o desfacă în bucăți: vezi cum se sfărâmă un cuplu, cum se împleticește și cum rătăcește dragostea pe drumuri întunecate. Criza existențială se modifică în catharsis literar.
Mara Wagner spune, de fapt, o poveste în care personajele iau, de multe ori, chipurile noastre, iar întâmplările sunt atât de familiare, încât nu mai distingem dacă realitatea fracturată este doar a autoarei sau a noastră, a tuturor..
Autoarea trece de singurătatea care te absoarbe, unde suferința și sufocarea în cuplu sunt stări cotidiene, până la astuparea „crăpăturilor inimii“ și redescoperirea de sine, cu și fără terapeuți, cu și fără medicamente.
Cum apare criza în cuplurile aflate în jurul vârstei de 40 de ani, care au copii școlari și destui ani de conviețuire? De ce o sfârtecă pe femeie, în primul rând? Poate fi depășită criza? Sau e doar o iluzie, o încăpățânare sortită eșecului? Amestecând formulele narative – poezie, proză, monolog dramatic –, Mara Wagner reușește să dea contur crizei, s-o desfacă în bucăți: vezi cum se sfărâmă un cuplu, cum se împleticește și cum rătăcește dragostea pe drumuri întunecate. Criza existențială se modifică în catharsis literar