Descriere YEO:
Pe YEO găsești Reportajele mele, 1927-1938 | F. de la Polirom, în categoria Carte.
Indiferent de nevoile tale, Reportajele mele, 1927-1938 | F. Brunea-Fox din categoria Carte îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Caracteristici și Avantaje ale produsului Reportajele mele, 1927-1938 | F.
- Departament: gaming-carti-birotica
- Ideal pentru pasionații de jocuri, birotică și distracție online.
Preț: 49.95 Lei
Caracteristicile produsului Reportajele mele, 1927-1938 | F.
- Brand: Polirom
- Categoria: Carte
- Magazin: carturesti.ro
- Ultima actualizare: 22-10-2024 13:21:08
Comandă Reportajele mele, 1927-1938 | F. Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Reportajele mele, 1927-1938 | F. de la carturesti.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Antologie, editie ingrijita, note si postfata de Lisette Daniel-BruneaUnul dintre cei mai buni reporteri din perioada interbelica, supranumit „printul reportajelor”, F.
Brunea-Fox a marcat istoria presei romanesti prin celebre articole precum „Cinci zile printre leprosi”, „Ali Kadri, «Sultanul» din Ada Kaleh” si „Trenul-fantoma”, incluse in cartea de fata. O marturie in acelasi timp simpla si profunda, realista si plina de compasiune, despre viata celor aflati la periferia societatii.„O lume intreaga de dezmosteniti ai soartei, toti cei care n-aveau dupa ce bea apa, toti cei de pe treptele tribunalului, toti cei pe care ii astepta spitalul sau puscaria, toata suferinta si mizeria Capitalei si a provinciei si-au gasit ecou in scrisul acestui mare, neobosit si generos reporter. […] Oricit si oriunde se va vorbi despre reportaj, va trebui sa se spuna ca
Brunea-Fox a pus piatra de temelie a reportajului romanesc. O istorie a presei romane – a gazetelor care apar in fiecare dimineata si sint citite, cind e cazul, pe nerasuflate, dimineata – va trebui sa-i inchine un capitol intreg, asa cum istoriile literaturii romane inchina capitole intregi lui Mihail Sadoveanu sau Liviu Rebreanu.” (Geo Bogza)