Cele mai bune Retete de post – dar nu numai! si de frupt! – sunt Cele gatite de maicute si calugari, monahii avand o inzestrare anume pentru gastronomie, pe care o practica folosind ingrediente de demult, asupra carora se pogoara Harul.
Este incredibil ce varietate de Retete si ce bogatie de gusturi presupune „austera” bucatarie monahala, secretul acesteia constand in folosirea ingenioasa a legumelor si ciupercilor, potopite de o multime de miresme, care transforma preparatele culinare „de dulce” in amintiri pe care nu le mai regreta nimeni…Mesele din trapeza unei manastiri sunt doar unul din semnele bogatiei vietii sufletesti a celor care au ales sa traiasca intru „schimnicie”, dand ispitele inselatoare ale vietii exterioare pe bucuriile inaltatoare ale existentei intru cuvantul Domnului din sihastrii..
Cele mai bune Retete de post – dar nu numai! si de frupt! – sunt Cele gatite de maicute si calugari, monahii avand o inzestrare anume pentru gastronomie, pe care o practica folosind ingrediente de demult, asupra carora se pogoara Harul.
Este incredibil ce varietate de Retete si ce bogatie de gusturi presupune „austera” bucatarie monahala, secretul acesteia constand in folosirea ingenioasa a legumelor si ciupercilor, potopite de o multime de miresme, care transforma preparatele culinare „de dulce” in amintiri pe care nu le mai regreta nimeni…Mesele din trapeza unei manastiri sunt doar unul din semnele bogatiei vietii sufletesti a celor care au ales sa traiasca intru „schimnicie”, dand ispitele inselatoare ale vietii exterioare pe bucuriile inaltatoare ale existentei intru cuvantul Domnului din sihastrii.