Cumpara de la elefant.ro

Revolutie in bucatarie. Reinvata sa gatesti sanatos/Gheorghe Mencinicopschi - Coreus


Revolutie in bucatarie. Reinvata sa gatesti sanatos/Gheorghe Mencinicopschi
42 Lei

Disponibil

(07-08-2024)
Cumpara de la elefant.ro

Produs vandut de elefant.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara revolutie in bucatarie. coreus de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru revolutie in bucatarie. coreus

  Gastronomia moderna nu tine cont de notiunile elementare de asociere a alimentelor, in retetele mirobolante se amesteca ingredientele de-a valma si in regatul bucatariei domneste un singur rege: Gustul! Oare chiar nu realizam ca nu suntem alcatuiti in exclusivitate din papile gustative?   Mancam o data pe zi, mult, alimente fara nutrienti, combinate aiurea si dupa masa cadem lati, lancezind intr-o falsa satisfactie si frecandu-ne burtile.
CUPRINS: Mananci, dar te hranesti? Laptele matern, primul si cel mai important aliment Piramida alimentara Aperitive Salate Sosuri, dressinguri Preparate din ou Supe Borsuri, supe Mancaruri gatite Paste Peste Fripturi, rasoluri, tocaturi Garnituri Muraturi Preparate din grau, malai, orez si alte cereale Dulciuri  .
Pentru a fi obtinute si a avea termen de valabilitate mare, acestor alimente industrializate li se adauga aditivi alimentari (majoritatea de sinteza chimica)...
In ceea ce priveste alimentele industriale rafinate, nu numai ca sunt dezechilibrate nutritional, dar nu mai au nici nutrienti esentiali, fiind devitalizate! In schimb sunt bogate in zaharuri rafinate (hiperglicemice, aterogene, cancerigene), grasimi aterogene artificiale (margarine), proteine cu valoare biologica scazuta si denaturate (colagensorici, tegumente, gluten denaturat, etc.).
Legumele cultivate in sisteme industriale, in sere, sunt mai sarace in special in fitonutrienti si antioxidanti.   Asadar, trebuie sa invatam sa cumparam alimente sanatoase pentru a gati preparate sanatoase!   Pentru prepararea felurilor de mancare ar fi de preferat sa utilizati materii prime provenite din agricultura ecologica, din flora si fauna salbatica, sau din zone cat mai nepoluate! (zone mai putin poluate cu metale grele, reziduuri de pesticide si ingrasaminte chimice, antibiotice, hormoni de crestere, dioxine, etc) Animalele, pasarile, de preferat din rase mai primitive, crescute in sisteme cat mai apropiate de cele naturale (pe sol, in aer liber), hranite cu furaje cat mai naturale, au o compozitie mai sanatoasa a carnii, acumuleaza mai putine grasimi saturate nocive si mai multi acizi grasi esentiali benefici...   Trebuie sa aprovizionam in permanenta organismul cu nutrienti de calitate! Iar acesti nutrienti vor fi luati din alimente cat mai putin prelucrate si, foarte important, din fructele si legumele de sezon, apropiate locului in care traim.
De ce sa nu incepem din bucatarie? Vitaminele hidrosolubile si fitonutrientii (antioxidanti, fitoestrogeni) se gasesc in principal in legumele si fructele colorate, crude si se inactiveaza rapid la caldura, lumina si in prezenta aerului. uitati-va in jur: nu mai conteaza varsta – toti suntem bolnavi! E timpul pentru o schimbare radicala.
O fi bine? Facem noi legatura intre modul modern de a manca si rata imbolnavirilor?   Nu prea...   Prima carte de gastronomie nutritionala   Invatam sa gatim in familie, din carti de bucate care mai de care mai sofisticate sau de pe internet, unde retetele circula cu o viteza incredibila.
Menci revolutioneaza gatitul comentand, criticand, imbunatatind sau desfiintand retetele traditionale romanesti in prima carte de bucate care respecta intocmai principiile gastronomiei nutritionale!   Dragi cititori, mamici, sotii, iubite si bunici, a sosit timpul sa invatati (sau sa reinvatati) sa gatiti si sa constientizati faptul ca sanatatea familiei sta in mainile voastre – cele sau cei care bucataresc!...   Dragi cititori, mamici, sotii, iubite si bunici, a sosit timpul sa invatati (sau sa reinvatati) sa gatiti!   Dr.   Astfel, prin intermediul acestei carti veti afla care sunt retetele cu adevarat sanatoase, care nu, frecventa cu care puteti manca felurile preferate, ce ingrediente sa cumparati, cum sa le asociati si cum sa le gatiti.
Pornind de la realitatea ca romanii gatesc romaneste am incercat sa fiu cat am putut de practic si am selectat cele mai populare retete romanesti, pe care le-am comentat cu scopul de a incerca atat sa va invat sa alegeti ingredientele, cat si sa va atrag atentia asupra asocierilor corecte.   Gastronomia moderna nu tine cont de notiunile elementare de asociere a alimentelor, in retetele mirobolante se amesteca ingredientele de-a valma si in regatul bucatariei domneste un singur rege: Gustul! Oare chiar nu realizam ca nu suntem alcatuiti in exclusivitate din papile gustative?   Mancam o data pe zi, mult, alimente fara nutrienti, combinate aiurea si dupa masa cadem lati, lancezind intr-o falsa satisfactie si frecandu-ne burtile


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse