ROM ZACAPA CENTENARIO 23 0.7l 40% ZACAPA a fost lansat de centenarul orasului cu acelasi nume din estul Guatemalei, in 1976.
Caracteristici organoleptice Miros: Caramel, cacao si vanilie cu note de nuci braziliene coapte, alune de padure si banane Gust: Complex, dulce si condimentat, cu note de fructe uscate, cuisoare, stejar, scortisoara si ghimbir Postgust: Trainic, cu note de miere, caramel si stejar Culoare: Aramiu Recomandari de servire Poate fi servit sec sau cu gheata in functie de preferinta, sau folosit pentru a pregati cocktail-uri excelente cum ar fi Manhattan, ZACAPA Sour, Daiquiri sau Mojito..
Sticla in care vine imbuteliat ZACAPA CENTENARIO 23 este ornata cu un petate traditional, tesut de mana de artizanele Zacapa, si ambalata intr-o cutie neagra eleganta.
Gustul ZACAPA CENTENARIO 23 are o complexitate incantatoare, cu note de fructe uscate, cuisoare, stejar, scortisoara si ghimbir, care isi atinge apogeul cu un postgust de lunga durate, cu note de miere, caramel si stejar.
Rezultatul este un rom aramiu, cu o aroma dulce de caramel, vanilie si cacao, prin care se mai pot simti izuri de nuci braziliene, alune de padure si banane.
Procedura se petrece la 2500m deasupra marii, altitudinea si clima permitand obtinerea unei texturi mai catifelate.
In blend-ul sau intra romuri nobile, cu varste cuprinse intre 6 si 23 de ani, care sunt aduse impreuna in butoaie de tip Solera pentru a se omogeniza.
ZACAPA CENTENARIO 23 este produs dupa o reteta conceputa de Alejandro Burgaleta, primul master blender al companiei, si un reputat doctor si chimist guatemalez.
In cele aproape 5 decenii de cand a fost lansat, producatorul a devenit unul din cele mai reputate nume din industria romului, creand bauturi aromate si rafinate, folosind numai trestie de zahar cultivata local.
ROM ZACAPA CENTENARIO 23 0.7l 40% ZACAPA a fost lansat de centenarul orasului cu acelasi nume din estul Guatemalei, in 1976