Descriere YEO:
Pe YEO găsești Romania pitoreasca - Alexandru Vlahuta de la Alexandru Vlahuta, în categoria Beletristica.
Indiferent de nevoile tale, Romania pitoreasca - Alexandru Vlahuta din categoria Beletristica îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 15 Lei
Caracteristicile produsului Romania pitoreasca - Alexandru Vlahuta
- Brand: Alexandru Vlahuta
- Categoria: Beletristica
- Magazin: libris.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Romania pitoreasca - Alexandru Vlahuta Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Romania pitoreasca - Alexandru Vlahuta de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Pusa in grila contemporana,
Romania pitoreasca poate fi citita si ca o carte de promovare turistica, mai putin conventionala, dar, poate, ceva mai eficienta. Cum de asemenea, textul are si un potential de istorie a Romaniei fin de siecle.
Romania pitoreasca este intaia tentativa reusita de constructie prozastica bazata pe o calatorie nationala.
Alexandru Vlahuta are propria lectura a imaginilor, o lectura meditativa cu accente de basm. - Lucian Pricop Jurnalul de calatorie al lui
Vlahuta incepe cu o croaziera pe Dunare, de la Portile de Fier pana la Marea Neagra; descrie apoi, intr-un capitol intitulat "Pe Marea Neagra", aventura la malul marii si trece la o noua aventura, "In muntii nostril". Muntii Mehedinti, Valea Motrului si Valea Jiului, Muntii Parang, Pestera Polovragi, Valcea si Valea Oltului, Curtea de Arges, Schitul Pestera, Muntii Bucegi, Valea Prahovei, Muntii Buzaului, Vrancea, Muntii Bacaului, ai Neamtului si ai Sucevii sunt cateva dintre "statiile" de pe traseu pentru ca drumul este parcurs calare sau cu trasura, ori pe jos... In Moldova, o noua aventura pe apa "Valea Prutului", ultima calatorie fiind prilej de prosternare in fata "statuiei lui Stefan cel Mare". - Lucian Pricop Cuprins: • Pe Dunare de la Orsova la Sulina - Portile de Fier, Turnu-Severin, Corbul.Hinova, Ostrovul Mare.Ruini, La Calafat, Desa, Gura Jiului.Bechetul.Celeiul, Silistioara, Islazul, Turnu-Magurele, Zimnicea, Giurgiu.Calugarenii, Intre tarmurile noastre, Podul de peste Dunare, Braila, Galatii, Tulcea, Sulina. •Pe Marea Neagra - Pe Insula Serpilor, Constanta. •In muntii nostri - Pe Colibasi, La umbra, Valea Motrului, Manastirea Tismana, Targu-Jiu, Pe valea Jiului, Pe inaltimile Parangului, Pe coama Mohorului, In Novaci, Manastirea si pestera Polovraci, In Valcea, Pe cheia Bistritei, Ramnicu-Valcii.Valea Oltului, La Caineni, Pe Arges.Curtea-de-Arges,Campulung, Rucar.Dambovicioara, Targovistea.Ruinele, Pe Ialomita.De la Targoviste la Petrosita, Prin Cheia Tatarului la Schitul Pestera, Pe Obarsia.La Omul.Pe valea Cerbului, Pe valea Prahovei: Predeal,Azuga, Busteni,Sinaia, Campina.Valea Doftanei.Slanicul-Prahovei, Valea Teleajenului, In muntii Buzaului.Siriu, Meledic, Muntele Penteleu.Manastirea Gavanu, In Ramnicu-Sarat, In Vrancea, In muntii Bacaului, In muntii Neamtului, In muntii Sucevii, Pe pluta de la Dorna la Piatra. •Valea Prutului. Iasii • Tara. Poporul