Aceasta carte incearca sa ridice valul care acopera una dintre celebrele enigme ale istoriei.
Mayerling ramane, indiferent de cauza si efect, o poveste de dragoste cu final shakespearian, drama a doi romantici pierduti intr-un imperiu in care Franz Joseph domnea potrivit devizei «Viribus Unitis».” Diana Mandache.
Riguroasa contraancheta a lui Jean des Cars demonstreaza, in mod implacabil, ca este posibil ca adevarul sa fie cu totul altul…„Cea care a supravietuit in ochii majoritatii a fost perceptia emotionala a unei iubiri imposibile, un pact sinucigas cu sigiliu princiar.
In 1982, in ajunul intoarcerii la Viena, Zita, ultima suverana a Austro-Ungariei, i-a facut autorului acestei carti dezvaluiri spectaculoase, care zdruncina din temelii teza unei iubiri blestemate si pun din nou sub semnul intrebarii putinele certitudini ale acestei povesti.
Dar in fata indoielilor si contradictiilor dezvaluite, tacerea a avut castig de cauza.
Aceasta versiune „oficiala”, romantica, a fost impusa timp de aproape un veac.
Viitorul suveran ar fi fost incapabil sa isi asume scandalul provocat de legatura cu foarte tanara Mary Vetsera.
Curtea imperiala incearca, in cel mai laborios mod, sa acrediteze ipoteza sinuciderii.
Imediat apar cele mai nebunesti zvonuri.
In zorii zilei de 30 ianuarie 1889, in pavilionul de vanatoare de la Mayerling, nu departe de Viena, este descoperit cadavrul arhiducelui Rudolf de Habsburg, singurul fiu al imparatului Franz Joseph si al Elisabetei, alaturi de trupul neinsufletit al unei tinere de 17 ani, Maria (Mary) Vetsera.
Aceasta carte incearca sa ridice valul care acopera una dintre celebrele enigme ale istoriei