Peter Selg arata in aceasta lucrare faptul ca, studiind in detaliu numeroasele documente cu privire la cursul vietii lui Rudolf Steiner, si-a putut da seama ca scrierile si conferintele sale, pe langa transmiterea de cunostinte din domeniul stiintei spirituale, pun in evidenta caracterul caii urmate de el si esenta fiintei sale.
Peter Selg conferentiaza in mod frecvent si este autorul a numeroase carti..
In prezent este directorul Institutului pentru Cercetari Fundamentale in Antroposofie &bdquo
Ita Wegman” din Arlesheim, Elvetia, si profesor de medicina la Universitatea Alanus de Arte si stiinte Sociale (Germania).
Pana in anul 2000, a lucrat ca medic-sef al departamentului de psihiatrie juvenila din spitalul Herdecke din Germania.
Peter Selg s-a nascut la Stuttgart (1963) si a studiat medicina la Witten-Herdecke, Zurich si Berlin. &bdquo
A fost nevoie de multa suferinta, dar numai prin durere si chinuri se ajunge la ceea ce leaga cu adevarat cunoasterea de Sinea noastra...&rdquo
Volumul al doilea din seria celor sapte prezinta inceputurile activitatii lui Rudolf Steiner la Weimar si Berlin in anii 1890–1900.
Se poate constata cat de intens, cu cata concentrare spirituala si cu cata perseverenta a lucrat Rudolf Steiner si ce misiune inalta a preluat.
Ni se infatiseaza astfel o imagine impresionanta a consecventei si capacitatii de rezistenta a unei neasemuite opere de o viata, realizata in imprejurari istorice tulburi.
Peter Selg arata in aceasta lucrare faptul ca, studiind in detaliu numeroasele documente cu privire la cursul vietii lui Rudolf Steiner, si-a putut da seama ca scrierile si conferintele sale, pe langa transmiterea de cunostinte din domeniul stiintei spirituale, pun in evidenta caracterul caii urmate de el si esenta fiintei sale