Descriere YEO:
Pe YEO găsești Ruperea vrajii. Religia ca fenomen de la Humanitas, în categoria Books.
Indiferent de nevoile tale, Ruperea vrajii. Religia ca fenomen natural/Daniel C. Dennett din categoria Books îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 45.5 Lei
Caracteristicile produsului Ruperea vrajii. Religia ca fenomen
- Brand: Humanitas
- Categoria: Books
- Magazin: elefant.ro
- Ultima actualizare: 10-12-2024 01:49:42
Comandă Ruperea vrajii. Religia ca fenomen Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Ruperea vrajii. Religia ca fenomen de la elefant.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Filozoful
Daniel C.
Dennett supune fenomenul religios unei analize cu adevarat stiintifice si multidisciplinare, tinand seama de imensa complexitate a aspectelor lui antropologice, psihologice, sociale si istorice, si abordeaza frontal atat problema originilor, cat si a semnificatiilor sale in lumea de azi.
Ruperea vrajii porneste de la convingerea autorului ca, prin rolul pe care religia continua sa-l joace in conflictele sociale si politice, ca si in cautarea de catre miliarde de oameni a sensului propriei vieti, ea este mult prea importanta pentru a ne putea permite s-o ignoram . Vraja din titlu este atat tabuul care planeaza asupra examinarii obiective a religiei, cat si religia insasi.
Daniel Dennett isi duce demersul la bun sfarsit cu un ireprosabil tact si respect pentru adevar. Surprinzator de precaut,
Dennett este constient de limitele cunoasterii noastre actuale si este interesat mai ales sa dezvolte un plan de cercetare. Discutand ipotezele particulare cu privire la anumite religii, el se dovedeste a nu fi catusi de putin dogmatic . ( American Scientist )
Religia este naturala in sensul ca nu este supranaturala, ca este un
fenomen uman alcatuit din evenimente, organisme, obiecte, structuri, tipare etc. care sunt supuse legilor fizicii sau biologiei si care astfel nu presupun nici un miracol Exact asta vreau sa spun. Sa se observe ca nu este negata existenta lui Dumnezeu, a unui Dumnezeu inteligent, constient si viu care ne-a creat si care ne iubeste pe noi toti si totusi religia in sine, ca set complex de fenomene, ramane un
fenomen complet
natural. ( DANIEL C. DENNETT ) Filozoful american DANIEL C. DENNETT (n. 1942) este specializat in filozofia mintii si filozofia stiintei, cu importante contributii in domeniul biologiei evolutioniste si al stiintei cognitive. Adversar declarat al religiei, este cunoscut, impreuna cu Richard Dawkins, Sam Harris si Christopher Hitchens, drept unul din cei Patru Cavaleri ai Noului Ateism curent aparut in mediul universitar si publicistic american la inceputul anilor 2000, axat pe examinarea si contracararea prin argumente rationale a efectelor sociale ale superstitiei, irationalismului si credintei in supranatural. Dennett a obtinut titlul de Bachelor of Arts la Universitatea Harvard si doctoratul in filozofie la Hertford College, Oxford. A predat la Universitatea California si la Universitatea Tufts, fiind frecvent invitat la Harvard si la alte universitati de varf. Este un critic al postmodernismului, caruia ii reproseaza subminarea increderii in ideea insasi de adevar si de evidenta, si propagarea in disciplinele umaniste a modei conversatiilor , in care nimeni nu poate nici sa aiba dreptate, nici sa greseasca . In anul 2004, a primit distinctia umanistul anului acordata de catre Asociatia Americana pentru Umanism. In 2010, a fost numit in consiliul onorific al fundatiei Freedom From Religion. A primit, in 2012, premiul Erasmus pentru reusita de a traduce semnificatiile culturale ale stiintei si tehnologiei pentru publicul larg . Opere principale: Brainstormsi: Philosophical Essays on Mind and Psychology (1978), Content and Consciousness (ed. 2-a, 1986), The Intentional Stance (ed. 6-a, 1996), Consciousness Explained (1992), Darwin s Dangerous Idea: Evolution and the Meanings of Life (1996), Freedom Evolves (2003), Neuroscience and Philosophy: Brain, Mind, and Language (2007), Brains, Computers and Minds (2009), From Bacteria to Bach and Back: The Evolution of Minds (2017).