Un tip intra in vagonul restaurant si… Din acest punct, povestea poate decurge in nenumarate feluri.
Multe dintre povestile pe care le spune cu atat de mult haz sunt autobiografice si autoironice, fiind legate de familia sa, de copilaria petrecuta in Carolina de Nord, de homosexualitatea sa si de traiul in Franta si Londra..
Urmatoarele cinci carti, in pielea goala (1997), Holidays on Ice (1997), Eu o sa vorbeste dragut candva (2000), Dress Your Family in Corduroy and Denim (2000) si When You are Engulfed in Flames (2008), au devenit bestselleruri New York Times, au fost tiparite in sapte milioane de exemplare si au fost traduse in 25 de limbi de circulatie internationala. in 1994, a publicat prima colectie de Eseuri si povestiri, Barrel Fever.
Priceperea cu care analizeaza eufemismul cultural si corectitudinea politica dovedeste ca este numit pe drept unul dintre cei mai fini observatori ai conditiei umane actuale.
Leigh Haber, Oprah Magazine Gratie umorului sarcastic si spiritului sau critic incisiv, David Sedaris a devenit unul dintre cei mai cunoscuti scriitori americani de satira.
Sedaris este serios si stie sa se faca placut, asta nemaipunand la socoteala faptul ca stie sa fie amuzant si o face cu multa siretenie.
Los Angeles Times Cel mai amuzant scriitor din America.
Craig Wilson, USA Today Sedaris este un povestitor cu abilitati remarcabile si un eseist foarte priceput si, odata cu aceasta colectie noua de eseuri, devine inca si mai bun.
Tipic Sedaris: in orice pagina poti da peste o poveste care sa te faca sa razi cu gura pana la urechi.
Thom Geier, Entertainment Weekly Daca va numarati printre fanii lui David Sedaris, orice carte noua este un motiv de bucurie, iar Sa exploram diabetul cu bufnite nu face exceptie de la regula.
Comori prelucrate cu multa maiestrie, printre care o poveste deopotriva nostima si emotionanta despre adoptia nefericita a unor testoase de ocean.
David Carr, New York Times Book Review Intamplari personale stanjenitoare, povestite cu mult talent si care starnesc hohote de ras.
Este absolut normal sa radem la povestile amuzante care abunda in Sa exploram diabetul cu bufnite, dupa cum nu este nicio crima sa ramanem oameni. Din perspectiva lui Sedaris, maturizarea pare un proces nou si remarcabil si asta nu pentru ca viata lui ar fi fost prea diferita fata de viata oricaruia dintre noi, ci pentru ca pur si simplu priveste cu alti ochi experientele de zi cu zi.
Sa exploram diabetul cu bufnite dovedeste inca o data de ce David Sedaris este considerat „cel mai amuzant scriitor din America”.
Vorbeste despre cum este sa ai o relatie de lunga durata, in care iubesti si esti iubit, despre ce inseamna sa ai familie si despre cum este posibil, in ciuda tuturor absurditatilor cu care te incearca viata, sa ajungi sa te iubesti pe tine.
Ideea de baza? Sedaris transforma cu multa dibacie fiecare eseu intr-o poveste de dragoste. In aceasta colectie noua de eseuri, Sedaris vorbeste, printre altele, despre tinuta de seara a tatalui sau (bluza si chiloti), despre prima sa colonoscopie (remarcabil de placuta) si despre momentul in care a vrut sa cumpere scheletul unui pigmeu ucis.
Iar cand tipul in cauza este David Sedaris insusi, posibilitatile sunt infinite, iar rezultatul este mereu acelasi: intamplari pline de umor si spuse cu mult har, care impresioneaza profund.
Un tip intra in vagonul restaurant si… Din acest punct, povestea poate decurge in nenumarate feluri