Roman nominalizat la Premiul Man Booker International. - New York Times Book Review.
Acest roman este o explorare nu doar a mortii, ci si a vietii, a umanitatii si a fragilitatii.
Personajele par nu atat creatii fictive, cat oameni reali, pusi in lumina de limbajul bogat, care merge de la cel medical la cel filosofic... - The New York Times  
Un roman stratificat, meditativ...
Frazele lungi si dinamice ale lui Maylis de Kerangal pulseaza in ritm sistolic, cu fiecare bataie punctata de o virgula; sunt incarcate de intensitate emotionala si de imagini flamboaiante.  
Sa-i reparam pe cei vii este un roman neobisnuit si adesea seducator...
Cu precizia unui chirurg si limbajul unui poet, Maylis de Kerangal a adus o contributie majora atat medicinei, cat si literaturii, intr-o poveste dramatica despre durere, speranta si supravietuire.  
La fel de indraznet din punct de vedere stilistic pe cat este de exploziv din punct de vedere emotional, Sa-i reparam pe cei vii i-a fascinat pe cititorii si pe criticii francezi deopotriva, fiind salutat drept opera de referinta a unei noi stele literare.
Intr-o proza splendida si contemplativa, cartea examineaza sentimentele cele mai profunde ale tuturor celor implicati pe masura ce se straduiesc sa faca fata unor decizii care implica viata si moartea.  
Actiunea romanului Sa-i reparam pe cei vii se desfasoara pe parcursul urmatoarelor douazeci si patru de ore si are in centru transplantul de inima care va lua viata unui tanar si i-o va darui unei femei aflate pe moarte.
Medicii il declara in moarte cerebrala la scurt timp dupa sosirea la spital, dar inima ii bate in continuare.
Doi dintre ei poarta centura de siguranta; unul trece prin parbriz.
In timp ce se intorc acasa epuizati, baietii sunt implicati intr-un accident de masina fatal pe un drum pustiu.
Intr-o duminica dimineata, inainte de ivirea zorilor, trei adolescenti pleaca la o partida de surfing.
Roman nominalizat la Premiul Man Booker International