Ce este Sal-EKARZIN şi pentru ce se utilizeazăSal-EKARZIN face parte din grupul de medicamente cunoscute sub denumirea de corticosteroizi potenţă mare în alte combinaţii.
Până în prezent nu au fost raportate interacţiuni medicamentoase.
Sarcina şi alăptareaAdresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a.
Manifestările hipertensiunii intracraniene includ bombarea fontanelei, cefalee şi edem papilar bilateral.
Aceste manifestări se remit după întreruperea tratamentului; întreruperea bruscă poate determina însă insuficienţă corticosuprarenaliană acută.
Tratamentul topic cu corticosteroizi se instituie cu precauţie pacienţilor care prezintă dermatită de stază şi alte afecţiuni cutanate determinate de insuficienţa circulatorie.
Utilizarea altor medicamenteVă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Prin urmare, durata tratamentului trebuie să fie cât mai scurtă posibil.
La copiii cărora li s-au administrat glucocorticoizi topici au fost raportate supresia axului hipotalamo- hipofizo-corticosuprarenalian (HHCS), sindrom Cushing, întârzierea creşterii în înălţime, întârzierea creşterii în greutate şi hipertensiune intracraniană.
Manifestările supresiei corticosuprarenaliene la copii includ concentraţii mai mici ale cortizolului din sânge şi absenţa răspunsului la stimularea cu ACTH.
Aplicaţi unguentul cu prudenţă, pe suprafeţe mici ale pielii şi pentru o durată scurtă de timp (maxim 5 zile).
Evitaţi contactul cu mucoasele sau aplicarea Sal-EKARZIN la nivelul ochilor (risc de glaucom sau de iritaţie conjunctivală).
Nu se recomandă utilizarea îndelungată la nivelul pliurilor sau a ariilor expuse la frecare, la nivelul feţei sau a zonelor cu piele fină, datorită riscului de atrofie cutanată, telangiectazii, vergeturi, fragilitate cutanată.
Comparativ cu adulţii, copiii pot prezenta un risc mai crescut de supresie a axului hipotalamo- hipofizo-corticosuprarenalian (HHCS) şi de apariţie a reacţiilor adverse la glucocorticoizi exogeni datorită absorbţiei crescute, determinată de suprafaţa cutanată mai mare raportată la greutatea corporală. În această situaţie, medicul dumneavoastră vă poate recomanda întreruperea tratamentului cu Sal-Ekarzin, până când infecţia este controlată prin tratament adecvat,- dacă utilizaţi Sal-EKARZIN la copii.
Medicul dumneavoastră vă poate recomanda Sal-EKARZIN şi în alte afecţiuni.Înainte să utilizaţi Sal-EkarzinNu utilizaţi Sal-Ekarzin- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la betametazonă, acid salicilic sau la oricare dintre celelalte componente ale Sal-Ekarzin;- dacă suferiţi de afecţiuni ale pielii determinate de virusuri sau bacterii;- dacă aveţi leziuni ulcerative;- la copii cu vârsta sub 2 ani.
Nu utilizaţi Sal-EKARZIN pe pielea cu leziuni, în alergii de scutec, dacă aţi avut reacţii la vaccin sau dacă aveţi dermatită periorală, acnee sau acnee rozacee.
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Sal-Ekarzin- dacă aplicaţi Sal-EKARZIN împreună cu un alt medicament corticosteroid, timp îndelungat, pe zone întinse ale pielii sau sub pansament ocluziv, pot să apară reacţii adverse,- dacă apare iritaţie intensă a pielii, descuamări ale pielii sau alte reacţii adverse, trebuie să întrerupeţi utilizarea Sal-Ekarzin,- dacă au apărut infecţii.
Acidul salicilic favorizează pătrunderea betametazonei prin piele, eliminând scuamele şi atenuând dezvoltarea în exces a stratului cornos al pielii.
Sal-EKARZIN se utilizează în tratamentul afecţiunilor inflamatorii ale pielii manifestate prin îngroşarea pronunţată a stratului cornos, cum sunt: eczeme, keratodermie palmo-plantară şi psoriazis.
Una din substanţele active, betametazona (sub formă de dipropionat) exercită un efect antiinflamator, reducând inflamaţia, înroşirea pielii şi mâncărimile, care apar în unele boli de piele.
Ce este Sal-EKARZIN şi pentru ce se utilizeazăSal-EKARZIN face parte din grupul de medicamente cunoscute sub denumirea de corticosteroizi potenţă mare în alte combinaţii