Descriere YEO:
Pe YEO găsești Salam uscat Lefkados aprox. 230 de la , în categoria Home > Produse Fresh > Mezeluri.
Indiferent de nevoile tale, Salam uscat Lefkados aprox. 230 gr din categoria Home > Produse Fresh > Mezeluri îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 150 Lei
- Brand:
- Categoria: Home > Produse Fresh > Mezeluri
- Magazin: greektaste.ro
- Ultima actualizare: 10-10-2025 01:22:49
Comandă Salam uscat Lefkados aprox. 230 Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Salam uscat Lefkados aprox. 230 de la greektaste.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Salam uscat Lefkados aprox. 230 gr
Salam uscat Lefkados aprox. 230 gr este un produs realizat după o rețetă tradițională grecească din insula Lefkada; este realizat 100% din carne proaspătă de porc, cu legume și condimente, după o rețetă secretă; carnea este separată de piele și tendoane, tocată cu cuțitul în bucăți mai mari și amestecată cu condimente, legume și mini cubulețe de grăsime; este folosită membrană naturală de porc, iar după realizare salamul este lăsat la
uscat între 3 și 4 luni înainte de a fi gata pentru consum; salamul este fabricat din carne proaspătă de porc care, după dezosare și îndepărtarea manuală a grăsimilor și nervilor, executată de personalul de specialitate, este tocată; grăsimea de porc este tăiată în cuburi mici de o mașină specială; ulterior, ingredientele adăugate la carnea tocată, adică grăsimea, sarea, boabele întregi de piper, usturoiul și nitrații, se frământă până se amestecă corespunzător; amestecul este umplut în membrană naturală, apoi legat manual în bucăți, care face parte, de asemenea, din metoda tradițională de producție, legat în noduri pe perechi și în cele din urmă atârnat în camera de uscare; deoarece salamul nostru este un produs natural, necesită între 8 și 16 zile de fermentație, în funcție de diametrul intestinului și de condițiile meteorologice; salamul
Lefkados este un produs unic, produs pe insula Lefkada cel puțin în ultimele trei secole; se spune că, în Lefkada, în timpul ocupației venețiene, cunoscătorii producției acestui produs au ajuns pe insulă, contra cost, pentru a-și învăța arta localnicilor; procesul de producție a salamului original Lefkados este o artă cunoscută și aplicată de foarte puțini, iar în combinație cu ingredientele de calitate excelentă și climatul insulei, se obține un produs special realizat exclusiv în Lefkada; Salamul de Lefkada, de origine venețiană, datorită aromei distinctive a usturoiului și a boabelor întregi de piper, a devenit din secolul 20 unul dintre primele alimente de marcă grecești; ingrediente: carne de porc 83%, grăsime de porc 14%, sare 2-3, ardei gras, usturoi, sirop de gumă uscată, stabilizator, agenți de îngroșare concentrat de di - fosfat, poli fosfați, antioxidant: ascorbat de sodiu, conservanți: nitrat și nitriți; declarație nutrițională per 100 g produs finit : valoare energetică 1764KJ/88,2KJ - 421Kcal/210,5Kcal - 10,5%*, grăsimi 28,9g/14,45 – 20,6%* din care acizi grași saturați 14,5g/7,25g - 36,25%*, glucide 9,8g/4,9g – 1,81%* din care zaharuri <0,1g/0,05g – 0,05%*, proteine 30,4g/15,2g – 30,4%*, sare 3,76g/0,88g – 31,33%*, fibre <0,5g/<0,25g - <1%*. *Raportat la consumul zilnic al unui adult 2000kcal/8400kj;