Salvia este o planta de baza in diverse bucatarii din intreaga lume.
De asemenea, preparatele din Salvie sunt utile in starile de meteorism abdominal, in dischineziile biliare, ca adjuvant in tratamentul diabetului zaharat, in unele dureri abdominale, in inflamatiile mucoaselor (stomatite, gingivite, faringite, ami.
Cercetarile umane si animale indica faptul ca poate ajuta scaderea nivelului de zahar din sange Preparatele din frunze de Salvie sunt utilizate pentru combaterea transpiratiei excesive in diverse stari, cum ar fi distoniile neurovegetative si menopauza.
Poate reduce nivelul de zahar din sange Frunzele de Salvie comuna au fost utilizate in mod traditional ca remediu impotriva diabetului.
Salvia poate ajuta la reducerea intensitatii si frecventei simptomelor menopauzei, cum ar fi bufeurile si iritabilitatea. pentru a ajuta la imbunatatirea memoriei si tratarea bufeurilor si transpiratiei excesive.
Se crede ca anumiti compusi din Salvie au proprietati asemanatoare cu estrogenul, ceea ce le permite sa se lege cu anumiti receptori din creierul dvs.
Salvia obisnuita a fost utilizata in mod traditional pentru a reduce simptomele menopauzei.
Simptomele includ bufeuri, transpiratie excesiva, uscaciune vaginala si iritabilitate.
Acest lucru poate provoca o gama larga de simptome neplacute. Poate usura simptomele menopauzei In timpul menopauzei, corpul tau prezinta o scadere naturala a hormonului estrogen.
Intr-o recenzie s-a remarcat faptul ca salvia poate trata infectiile gatului, abcese dentare, gingiile infectate si ulceratiile bucale.
Intr-un studiu, s-a aratat ca o apa de gura bazata pe Salvie ucide eficient bacteriile Streptococcus mutans, ceea ce este notoriu pentru ca a cauzat cavitati dentare. Poate sprijini sanatatea orala Salvia are efecte antimicrobiene, care pot neutraliza microbii care afecteaza placa dentara.
Acidul clorogenic, acidul cafeic, acidul rosmarinic, acidul elagic si rutina - toate gasite in Salvie - aduc beneficii impresionante pentru sanatate, cum ar fi un risc mai mic de cancer si imbunatatesc memoria.
Salvia contine peste 160 de polifenoli distincti, care sunt compusi chimici pe baza de plante care actioneaza ca antioxidanti in corpul dvs.
Incarcata cu antioxidanti Antioxidantii sunt molecule care ajuta la fortificarea apararii corpului tau, neutralizand radicalii liberi potential nocivi care sunt legati de boli cronice. zilnice de vitamina K.
O lingurita (0,7 grame) se mandreste cu 10% din nevoile dvs.
Salvia este bogata in nutrienti - in special vitamina K - in ciuda faptului ca este saraca in calorii.
Intrucat este consumata in cantitati mici, salvia furnizeaza numai cantitati minuscule de carbohidrati, calorii, proteine si fibre.
Ba mai mult, acest condiment aromatic adaposteste acid cafeic, acid clorogenic, acid rosmarinic, acid elagic si rutina - toate jucand un rol in efectele sale benefice asupra sanatatii.
Salvia contine, de asemenea, cantitati mici de magneziu, zinc, cupru si vitaminele A, C si E. zilnic de vitamina K.
O lingurita (0,7 grame) de Salvie macinata contine: Calorii: 2 Proteine: 0,1 grame Carburi: 0,4 grame Grasime: 0,1 grame Vitamina K: 10% din aportul zilnic de referinta (RDI) Fier: 1,1% din RDI Vitamina B6: 1,1% din RDI Calciu: 1% din RDI Mangan: 1% din RDI Dupa cum puteti vedea, o cantitate mica de Salvie contribuie cu 10% din necesarul dvs.
Continut ridicat de nutrienti Salvia ambaleaza o doza sanatoasa de vitamine si minerale.
Aceasta planta verde este disponibila in stare proaspata, uscata sau sub forma de ulei - si are numeroase avantaje pentru sanatate.
Salvia este, de asemenea, utilizat ca agent de curatare natural, pesticid si obiect ritualic in arderea sau misturarea salviei spirituale.
Chiar si asa, este incarcata cu o varietate de nutrienti si compusi importanti.
Salvia are o aroma puternica, pamanteasca, motiv pentru care este folosita de obicei in cantitati mici.
Apartine familiei de menta, alaturi de alte ierburi precum oregano, rozmarin, busuioc si cimbru.
Celelalte nume ale sale includ Salvie comuna, Salvie de gradina si Salvia officinalis.
Salvia este o planta de baza in diverse bucatarii din intreaga lume