In prezent, sampania Piper-Heidsieck este produsa cu aceeasi tradiție dintr-un cupaj de 50 - 55% Pinot Noir, 30 - 35% Pinot Meunier, 15 - 20% Chardonay si 10-20% vinuri de rezerva.
Cupajul clasic Brut este excelent si alaturi de antreu si fel principal cu aproape orice tip de carne rosie, peste sau fructe de mare.
Temperatura de servire: 4 – 6 grade Celsius..
Aromele fructate si efervescența sampaniei se potrivesc cu brânzeturi fine sau deserturi cu fructe neinsiropate.
Vigoarea si subtilitatea ies din nou in evidența prin aromele de pere si mere proaspete, insoțite de delicatețea notelor citrice.
GUST: Textura sa acidulata se linisteste doar cât sa deschida calea aromelor de pomelo, struguri albi si fructe zemoase.
ASOCIERE CULINARA: O alegere generoasa cu multe delicii culinare.
Cupajul etalon al Casei Piper-Heidsieck are un profil echilibrat si vibrant, non-vintage, dar bogat in referințele aromatice oferite de blend-ul celor 100 de vinuri alese din culturi diferite ale regiunii Champagne. ASPECT: Galben deschis, stralucitoare, eleganta, cu perlaj fin si persistent.
MIROS: Efervescența delicata este acompaniata de note de migdale si alune de padure proaspete.
In prezent, sampania Piper-Heidsieck este produsa cu aceeasi tradiție dintr-un cupaj de 50 - 55% Pinot Noir, 30 - 35% Pinot Meunier, 15 - 20% Chardonay si 10-20% vinuri de rezerva