Sandwork expresiv este o noua metoda terapeutica pentru asistarea persoanelor aflate in situatii de criza, cum ar fi dezastre naturale sau razboi, ca si pentru asistarea pe termen lung a adultilor si copiilor din zone cu probleme sociale, cum sunt zonele foarte sarace, taberele de refugiati si zonele urbane suprapopulate.
Oferind informatii detaliate si practice despre proiectele de Sandwork expresiv, este de un real folos nu numai psihoterapeutilor, dar si celor interesati in aspectele cros-culturale ale psihoterapiei si profesionistilor care lucreaza in situatii de criza sociala..
Cartea discuta si despre aspectul social al psihanalizei, importanta jocului si limbajul simbolic al psihicului.
Sandwork expresiv a fost pentru prima data aplicat cu succes la scara larga in anul 2008, ca terapie dedicata tulburarilor cauzate de stresul posttraumatic.
Ea si-a dovedit succesul inca din anii 1990, prin programe aplicate in gradinite si orfelinate din China, cat si in cartiere sarace din Africa de Sud.
Metoda a fost dezvoltata de Eva Pattis Zoja pornind de la practica psihanalitica de abordare jungiana.
Sandwork expresiv este o noua metoda terapeutica pentru asistarea persoanelor aflate in situatii de criza, cum ar fi dezastre naturale sau razboi, ca si pentru asistarea pe termen lung a adultilor si copiilor din zone cu probleme sociale, cum sunt zonele foarte sarace, taberele de refugiati si zonele urbane suprapopulate