Autoarea Danuta Copacel a dorit sa-i faca cunoscut oricarui cititor folosul duhovnicesc pe care Parintele Chiril Aionei personajul principal din cartea intitulata sugestiv Sapte ani de La Stejari l-a adus prin marturia si trairile sale in viata ei si a fiicei sale dar si in viata celor ce din diferite pricini il cautau.
Pe scurt Parintele Chiril a facut in acesti Sapte ani tot ceea ce a considerat necesar astfel incat prin mijlocirile Maicii Domnului pe care o slavea nespus de mult invocandu-i ajutorul in orice demers sa se afle intru Lumina si dincolo de mormant..
Dumnezeu i-a mai dat Parintelui si trecerea printr-o boala necrutatoare a carei suferinta a acceptat-o drept parte a urcusului sau duhovnicesc.
Astfel Parintele a izbutit sa amenajeze si sa infrumuseteze un asezamant monahal dar si sa fie remarcat ca un duhovnic iscusit aducand pe calea credintei spre a-i conduce la mantuire pe credinciosii de diferite varste si conditii sociale neincrezatori si uneori cu inimile impietrite de poverile vietii.
In carte sunt evocati ultimii Sapte ani din viata acestui Parinte de vrednica amintire si pomenire adica chiar din perioada in care parul si barba i-au albit de pe o zi pe alta iar schimbarea traita il marcase pana la masura de a-l coplesi cu greutatea ei insa Dumnezeu cu iubirea Sa i-a dat un ragaz de Sapte ani pe care i-a petrecut ravnitor pentru cele sfinte si duhovnicesti.
Intr-o lume in care spiritualitatea de import este intalnita la tot pasul in care teoriile si eruditia teologica sunt prea complexe exemplele vii ale Parintelui Chiril din care izvorau cuvinte cu putere multa erau capabile sa se coboare din ratiune in inima omului mai mult sau mai putin credincios.
Autoarea Danuta Copacel a dorit sa-i faca cunoscut oricarui cititor folosul duhovnicesc pe care Parintele Chiril Aionei personajul principal din cartea intitulata sugestiv Sapte ani de La Stejari l-a adus prin marturia si trairile sale in viata ei si a fiicei sale dar si in viata celor ce din diferite pricini il cautau