Sapte ani in Tibet a fost ecranizata in 1997, cu Brad Pitt in rolul lui Heinrich Harrer. - The Economist Traducere din limba germana de Sanda Munteanu..
Aceasta este una dintre ele. - The Times Unele carti, la fel ca unii munti, sunt varfuri singuratice si inegalabile.
Sapte ani in Tibet isi merita locul printre cele mai frumoase carti de calatorie ale timpurilor noastre.
Fascinantele povesti despre evadarile din lagar si traversarea plina de peripetii a masivului Himalaya, despre viata de zi cu zi in Lhasa si despre oamenii pe care i-a cunoscut se regasesc in cartea sa, care a devenit inca de la aparitie un bestseller, fiind tradusa in peste cincizeci de limbi.
Heinrich Harrer a devenit chiar prietenul si invatatorul lui Dalai Lama, pe care l-a insotit in India atunci cand Tibetul a fost invadat de China.
In cei Sapte ani petrecuti in Tibet, au invatat limba si au fost definitiv cuceriti de aceasta tara si de locuitorii ei.
Dintre toti, doar Harrer si prietenul sau Peter Aufschnaiter reusesc, dupa o calatorie lunga si epuizanta, sa ajunga in Lhasa, capitala Tibetului, "orasul interzis" in care nici un european nu fusese primit pana atunci.
Transferati dintr-un lagar in altul, ei planuiesc sa evadeze si sa fuga in Tibet.
Izbucnirea celui de-al Doilea Razboi Mondial ii impiedica insa pe membrii expeditiei sa se intoarca in Europa.
Cunoscut alpinist, austriacul Heinrich Harrer este invitat in 1939 sa participe la o expeditie germana de identificare a unei noi cai de acces pe muntele Nanga Parbat din India.
Sapte ani in Tibet a fost ecranizata in 1997, cu Brad Pitt in rolul lui Heinrich Harrer