Descriere YEO:
Pe YEO găsești Secundele melcului | Ion Urcan de la Scoala Ardeleana, în categoria Carte.
Indiferent de nevoile tale, Secundele melcului | Ion Urcan din categoria Carte îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Caracteristici și Avantaje ale produsului Secundele melcului | Ion Urcan
- Departament: gaming-carti-birotica
- Ideal pentru pasionații de jocuri, birotică și distracție online.
Preț: 30 Lei
Caracteristicile produsului Secundele melcului | Ion Urcan
- Brand: Scoala Ardeleana
- Categoria: Carte
- Magazin: carturesti.ro
- Ultima actualizare: 10-04-2025 01:47:11
Comandă Secundele melcului | Ion Urcan Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Secundele melcului | Ion Urcan de la carturesti.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
EdictDe azi inainteOrice pagina goalaVa iesi din depoziteNumai ca sa pansezeO rana mortalaSe va socoti ranaOrice loc atins de buze sau pleoapeSi peste care noaptea a trecutUn susur de vantSau de ape* * *Biologic, ar apartine „generatiei ’80”, dar il diferentiaza fata de confratii din tara lipsa de apetenta militanta, comuna, insa, cu a altor camarazi de la „Echinox”, si adeziunea la o modernitate lirica acceptata si asimilata firesc si echilibrat. Ca e constient de faptul ca lucreaza cu conventii ale scrisului, pe care le evidentiaza cu o anume detasare a omului care-si cunoaste uneltele, ca i-a citit si pe altii, se vede in numeroase poeme inca de la debut. […]Poetul se raporteaza mereu foarte liber la reperele culturale, livresti, uzand de ele cu precadere in interes... ironic, atras uneori de jocul verbal, dar viziunea lui are un caracter ludic mai general, in masura in care viata ii apare, mai direct sau mai indirect, ca un spectacol privit de la o distanta intrebatoare, cu necesarul simt al umorului, ca de taran sugubat care a vazut multe la viata lui, insa trecut si prin scolile cele mari, adaugand acestor daruri native cenzura, cand mai taioasa, cand mai laxa, a constiintei cultivate, refuzand mereu sa se lase prins in capcanele intinse, sub varii forme, de lumea din jur. Dar, din cand in cand, si cu o incredere intr-un „nerostit cuvant” consolator. […]