Consumate crude sau prajite Intregi sau macinate in amestecuri de salate cu cereale cu lapte sau cu sucuri naturale aceste Seminte sunt o sursa excelenta de fibre proteine acizi grasi esentiali Omega si Omega antioxidanti vitamine minerale si aminoacizi Fara nici o diferenta a compozitiei nutritionale semintele albe sunt doar mai aspectuase ca cele de culoare neagra Au aceleasi proprietati ce previn imbatranirea precoce inhiba apetitul iar o lingura de Seminte asigura energia unei persoane pe durata intregii zile Sunt utile diabeticilor avand un indice glicemic scazut dar si atletilor pentru rezistenta si hidratare chia alba este o varietate de semine de chia Cele mai recente studii in domeniu au demonstrat ca in afara de culoare nu exista diferente din punct de vedere nutritional intre cele doua sortimente de chia existente alba si neagra Specialistii in alimentatie considera semintele de chia cele mai nutritive alimente existente in acest moment pe pamant datoritacontinutului lor plin in acizi grasi omega si antioxidanti calciu mangan fosfor seleniu magneziu si fier Acizi grasi omega si cei care joaca un rol important in functionarea creierului dezvoltarea normala a organismului si in reducerea riscului aparitiei bolilor cardiovasculare Antioxidanti quercetina kaempferol acid cafeic si acid clorogenic care impiedica deteriorarea celulelor Calciu esential pentru oase muschi si nervi Mangan elementul care joaca un important rol antiimbatranire este implicat in activarea enzimelor si a vitaminelor in sinteza de colesterol proteine carbohidrati si normalizarea productiei de hormoni Fosfor compusul structural al dintilor oaselor si al celulelor cel care sprijina sistemul imunitar Seleniu un alt antioxidant natural care actionand impreuna cu vitamina E protejeaza impotriva daunelor provocate de radicalii liberi Fier compus esential pentru formarea hemoglobinei Magneziu elementul care joaca un rol important in dezvoltarea musculaturii in functionarea sistemului nervos de asemenea regleaza echilibrul de apa si sare In semintele de chia gasim de ori mai multi antioxidanti decat contin afinele de ori mai mult calciu decat laptele de ori mai mult fier decat spanacul de ori mai multe fibre decat graul ovazul sau orice alt tip de cereale mai mult Omega decat somonul potasiu in cantitate dubla fata de banane.
Consumate crude sau prajite Intregi sau macinate in amestecuri de salate cu cereale cu lapte sau cu sucuri naturale aceste Seminte sunt o sursa excelenta de fibre proteine acizi grasi esentiali Omega si Omega antioxidanti vitamine minerale si aminoacizi Fara nici o diferenta a compozitiei nutritionale semintele albe sunt doar mai aspectuase ca cele de culoare neagra Au aceleasi proprietati ce previn imbatranirea precoce inhiba apetitul iar o lingura de Seminte asigura energia unei persoane pe durata intregii zile Sunt utile diabeticilor avand un indice glicemic scazut dar si atletilor pentru rezistenta si hidratare chia alba este o varietate de semine de chia Cele mai recente studii in domeniu au demonstrat ca in afara de culoare nu exista diferente din punct de vedere nutritional intre cele doua sortimente de chia existente alba si neagra Specialistii in alimentatie considera semintele de chia cele mai nutritive alimente existente in acest moment pe pamant datoritacontinutului lor plin in acizi grasi omega si antioxidanti calciu mangan fosfor seleniu magneziu si fier Acizi grasi omega si cei care joaca un rol important in functionarea creierului dezvoltarea normala a organismului si in reducerea riscului aparitiei bolilor cardiovasculare Antioxidanti quercetina kaempferol acid cafeic si acid clorogenic care impiedica deteriorarea celulelor Calciu esential pentru oase muschi si nervi Mangan elementul care joaca un important rol antiimbatranire este implicat in activarea enzimelor si a vitaminelor in sinteza de colesterol proteine carbohidrati si normalizarea productiei de hormoni Fosfor compusul structural al dintilor oaselor si al celulelor cel care sprijina sistemul imunitar Seleniu un alt antioxidant natural care actionand impreuna cu vitamina E protejeaza impotriva daunelor provocate de radicalii liberi Fier compus esential pentru formarea hemoglobinei Magneziu elementul care joaca un rol important in dezvoltarea musculaturii in functionarea sistemului nervos de asemenea regleaza echilibrul de apa si sare In semintele de chia gasim de ori mai multi antioxidanti decat contin afinele de ori mai mult calciu decat laptele de ori mai mult fier decat spanacul de ori mai multe fibre decat graul ovazul sau orice alt tip de cereale mai mult Omega decat somonul potasiu in cantitate dubla fata de banane