Descriere - Amarantul provine din America de Sud si exista acolo de peste 5000 de ani, atat ca si cultura, dar si in salbaticie.
- Se poate praji si transforma in floricele (asemanatoare popcorn-ului).
.
- Amarantul este usor de digerat si nu contine gluten.
Continut- O punga contine 500 de grame de Seminte de amaranth, produs certificat ecologic.
Consum - Poate fi fiert, precum orezul, preparat in terciuri, sau se poate folosi ca baza - in varianta faina de amarant - pentru deserturi.
- Este o sursa buna de acizi grasi polinesaturati si contine vitamina E in cantitati similare uleiului de masline.
Cand spaniolii au invadat America de Sud in jurul secolului al XV-lea, asocierea amarantului cu ritualurile aztece a dus la interzicerea lui.
Proprietati - Este foarte bogat in proteine (bogat in lizina - proteina de inalta calitate, indispensabila pentru refacerea tesuturilor si producerea de anticorpi), calciu, fibre, magneziu, fosfor, mangan si fier.
- Este o proteina completa, precum quinoa si contine toate cele 8 tipuri de aminoacizi.
- Aztecii il foloseau atat in alimentatie, cat si in ceremoniile religioase.
- Aztecii, incasii si mayasii din Mezoamerica au descoperit proprietatile sale nutritionale si l-au inclus in dieta lor.
Descriere - Amarantul provine din America de Sud si exista acolo de peste 5000 de ani, atat ca si cultura, dar si in salbaticie