Semintele de Chia absorb foarte usor apa si sunt foarte mucilaginoase inainte de a le pune la Germinat trebuie lasate la inmuiat in apa pentru cateva minute 5-10 minute peste Seminte se va forma un mucilagiu cu ajutorul unei spatule semintele se scot si se intind in tava germinatorului in tavite de plastic.
UTILIZARE Se pot consuma in salate in cereale cu lapte sandwichi - uri sau combinati cu lapte de migdale orez sau soia cateva fructe congelate sau proaspete toate date prin blender se pot adauga in iaurt o lingura de germeni in combinatie cu o lingurita de miere de albine se pot adauga in aluatul de clatite de tarate etc..
Semitele de Chia sunt apreciate pentru faptul ca stopeaza pofta de mancare pe un timp mai indelungat aduc multa energie si vitalitate foarte necesare organismului ajuta la slabire au putine calorii nu contin gluten sunt bogate in fibre si calciu vitamine contin mai multi acizi grasi esentiali Omega-3 si Omega-6 decat somonul.
Germenii de Chia se pot consuma imediat ca atare sau se pot pastra in frigider pana la o saptamana.
Timp de germinare: 6-8 zile.
Germenii se umezesc de doua-trei ori pe zi pana la incoltirea completa.
In timpul germinarii semintele de Chia isi maresc volumul cam de patru ori este suficienta temperatura camerei si trebuie sa aiba lumina corespunzatoare.
Semintele de Chia absorb foarte usor apa si sunt foarte mucilaginoase inainte de a le pune la Germinat trebuie lasate la inmuiat in apa pentru cateva minute 5-10 minute peste Seminte se va forma un mucilagiu cu ajutorul unei spatule semintele se scot si se intind in tava germinatorului in tavite de plastic