Seminte de Chimen Negru - Nigella / Kalonji Semintele de Chimen Negru au un gust distinctiv si se folosesc pentru a aroma painea Naan.
Chimenul Negru era folosit in antichitate de faraoni, ca un remediu pretios la ingrijirea corpului..
Seminţele negre se pun in lipii, dar sunt folosite si pentru asezonarea macarurilor de legume, salate, muraturi, dar si mancarurilor din miel si pui.
Se foloseste mai ales in bucataria turceasca, din Orientul Mijlociu si cea indiana.
Nigella stimuleaza digestia si elimina parazitii intestinali.
Termenul indian pentru chimenul Negru este kalonji.
Cu Seminte mici, in forma de picatura, acesta nu este inrudita cu chimenul sau chimionul, aproape ca nu are miros, isi dezvolta aroma si gustul mai bine dupa ce este prajita sau fripta in ulei.
Intra in componenta multor amestecuri de condimente.
Se mai poate folosi ca si un condiment la prepararea muraturilor pe baza de ulei si la mancarurile dulci.
Seminte de Chimen Negru - Nigella / Kalonji Semintele de Chimen Negru au un gust distinctiv si se folosesc pentru a aroma painea Naan