Seminţele de susan dateaza din anul inaintea erei noastre fiind cultivate in Assyria Irakul de astazi in India susanul a fost cultivat inca de acum de ani femeile din Babylon faceau o mixtura cu miere si seminţe de susan pe care o foloseau pentru asi menţine sanatatea si tinereţea pielii iar soldaţii romani mancau acest amestec pentru a avea mai multa energie si putere In prezent cele mai mari ţari exportatoare de susan sunt China si India Cel mai cunoscut tip de seminţe de susan au o culoare ivorie deschisa insa exista si seminţe de susan maro negre si rosii Au un gust de nuca dulceag care se intensifica daca sunt usor prajite Seminţele de susan de culoare neagra sunt insa mai puternice ca si aroma Un lucru interesant de stiut este ca seminţele de susan de culoare neagra conţin cu mai mult calciu decat cele albe acestea din urma au fost ldquodezbracaterdquo de cateva straturi de invelis Seminţele de susan reprezinta o sursa importanta de calciu fibre si alte minerale esenţiale pentru sanatatea organismului si a pielii Seminţele de susan conţin si grasimi sanatoase necesare pentru buna funcţionare a metabolismului si a sistemului endocrin De exemplu o singura lingura de seminţe de susan contine suficiente vitamine si minerale pentru ca organismul sa fie energizant pentru cateva ore bune Şi pentru ca sunt bogate in minerale fibre si vitamine seminţele de susan sunt esenţiale in menţinerea siluetei Sunt recomandate mai ales in curele de slabire intrucat va pregatesc corpul pentru efort si va dinamizeaza organismulDincolo de acesti nutrienţi esenţiali seminţele de susan albe sau negre furnizeaza organismului tau carbohidraţi buni grasimi sanatoase magneziu fier fosfor vitamina B vitamina E zinc mangan cupru si triptofan.
Seminţele de susan dateaza din anul inaintea erei noastre fiind cultivate in Assyria Irakul de astazi in India susanul a fost cultivat inca de acum de ani femeile din Babylon faceau o mixtura cu miere si seminţe de susan pe care o foloseau pentru asi menţine sanatatea si tinereţea pielii iar soldaţii romani mancau acest amestec pentru a avea mai multa energie si putere In prezent cele mai mari ţari exportatoare de susan sunt China si India Cel mai cunoscut tip de seminţe de susan au o culoare ivorie deschisa insa exista si seminţe de susan maro negre si rosii Au un gust de nuca dulceag care se intensifica daca sunt usor prajite Seminţele de susan de culoare neagra sunt insa mai puternice ca si aroma Un lucru interesant de stiut este ca seminţele de susan de culoare neagra conţin cu mai mult calciu decat cele albe acestea din urma au fost ldquodezbracaterdquo de cateva straturi de invelis Seminţele de susan reprezinta o sursa importanta de calciu fibre si alte minerale esenţiale pentru sanatatea organismului si a pielii Seminţele de susan conţin si grasimi sanatoase necesare pentru buna funcţionare a metabolismului si a sistemului endocrin De exemplu o singura lingura de seminţe de susan contine suficiente vitamine si minerale pentru ca organismul sa fie energizant pentru cateva ore bune Şi pentru ca sunt bogate in minerale fibre si vitamine seminţele de susan sunt esenţiale in menţinerea siluetei Sunt recomandate mai ales in curele de slabire intrucat va pregatesc corpul pentru efort si va dinamizeaza organismulDincolo de acesti nutrienţi esenţiali seminţele de susan albe sau negre furnizeaza organismului tau carbohidraţi buni grasimi sanatoase magneziu fier fosfor vitamina B vitamina E zinc mangan cupru si triptofan