Traim astazi in societati multiculturale, asadar cu o pluralitate de imagini si de viziuni asupra lumii si a vietii. - Alin Tat Traducere din limba franceza de Ana-Maria Raducan..
In 2015 a ocupat Catedra Joseph Ratzinger / Benedict al XVI-lea la Universitatea din Regensburg (Germania).
A publicat mai multe carti de istoria exegezei (secolele XIX si XX, modernism) si de istoria dogmelor, de teologie fundamentala si dogmatica (cristologie, triadologie, creatie, antropologie, eclesiologie), precum si in domeniile esteticii si ale teologiei pastorale.
Este profesor emerit de teologie fundamentala si dogmatica, fost redactor-sef al revistei Recherches de Science Religieuse, membru al Comitetului stiintific al Istituto per les science religiose (Bologna), director al colectiei Unam sanctam, editor al editiei critice autorizate a operelor lui Karl Rahner. 1946) este preot iezuit, licentiat in filosofie si doctor in teologie al Universitatii din Bonn, doctor honoris causa al Universitatii Laval, al Universitatii Catolice din Louvain si al Universitatii din Freiburg.
Christoph Theobald (n.
Volumul se compune din patru texte de actualitate si isi propune, prin acestea, sa reliefeze portretul unui teolog franco-german, aflat la intersectia marilor intrebari teologice de la sfarsitul secolului XX si inceputul secolului XXI.
Cum sa indraznim sa ne mai plasam intr-o traditie particulara, cum este cea a Bibliei, si cum sa adoptam, odata cu ea, o perspectiva totalizatoare asupra realului, referindu-ne la un Dumnezeu creator? - Christoph Theobald Teologul Christoph Theobald raspunde aici la o serie de intrebari despre viitorul creatiei, despre Semnele timpului pe care-l traim, despre dimensiunea spirituala a educatiei pentru a propune o privire asupra crestinismului ca stil, pe urmele lui Hans Urs von Balthasar.
Traim astazi in societati multiculturale, asadar cu o pluralitate de imagini si de viziuni asupra lumii si a vietii