Gatitul acasa este o indeletnicire din ce in ce mai rar practicata in familia moderna, insa atunci cand i se acorda indeajuns de multa atentie, ofera posibilitatea obtinerii unor feluri de mancare foarte economice si sanatoase.
Caracteristici: 6 piese (3 Oale si 3 capace) Material oale: Otel Inoxidabil Material acoperire: Otel Inoxidabil Diametre de 20/22/24 cm Capacitate de 5.8/7.4/9.1l Fund cu 3 straturi Culoare Argintiu rs2501-06 Potrivit pentru: Aragazuri cu halogen Cuptoare Aragazuri cu inducție Plăci din sticlă ceramică Aragaz electric Sobe pe gaz.
Spre exemplu, aluminiul inserat in baza vaselor de Otel Inoxidabil nu poate fi utilizat pe o astfel de plita, drept pentru care va trebui sa incorporeze o pastila magnetica speciala, care sa permita incalzirea vasului pe principiul electromagnetic.
Pentru cei care detin o astfel de plita, este foarte important cum aleg cea mai buna oala din inox, pentru ca acesta va trebui sa fie si compatibil cu sursa de caldura.
Acest tip de plita nu se incalzeste, ci influenteaza materialele cu proprietati feromagnetice sa se incalzeasca.
Problema apare in cazul plitelor cu inductie electromagnetica.
Acelasi lucru se poate spune si despre plita electrica sau cu placi ceramice, care se incalzesc pentru a emana caldura pe care baza vasului o preia.
Primul tip de plita, cea cu gaz si flacara deschisa este compatibil cu majoritatea modelelor de vase din inox.
Compatibilitatea: Constituie o problema aparuta odata cu diversificarea surselor de caldura ce permit prepararea alimentelor.
Pe de alta parte, inoxul nu influenteaza deloc la nivel chimic mancarea, fapt care il face si foarte fiabil in utilizare.
Astfel conductibilitatea termica este asigurata si nici nu trebuie sa va faceti griji ca mancarea va avea un gust diferit de cel natural.
Din aceste considerente, daca alegeti o oala cu baza din aluminiu, verificati ca acesta sa fie acoperit de inox, pentru a nu intra in contact direct cu ingredientele.
Este cazul aluminiului, care poate intra in reactie cu sucurile acide.
Unele metale ce intra in componenta unui vas pentru gatit pot reactiona chimic cu unele substante din alimente, schimbandu-le gustul.
Reactivitatea: Constituie o proprietate ce trebuie luata in considerare.
El este Inoxidabil datorita unei pelicule fine care se formeaza din interactiunea cromului cu oxigenul la suprafata metalului si care il protejeaza la contactul cu alte substante si materiale.
Inoxul constituie de fapt un aliaj alcatuit din otel, carbon si crom, in diferite proportii.
Conductibilitatea: Este un aspect foarte important pentru un recipient in care alimentele vor fi prelucrate termic.
De asemeni, otelul Inoxidabil nici nu se pateaza, conferind recipientelor un aspect perpetuu lucios, de nou.
Acest material este apreciat in primul rand pentru rezistenta si durabilitatea de care da dovada.
Calitatea recipientelor in care sunt prelucrate termic ingredientele va conditiona implicit rezultatele, drept pentru care cele mai populare cratite si Oale raman cele confectionate din inox.
Pentru a putea prepara corespunzator o gama extinsa de alimente, un bucatar desavarsit stie ca ustensilele din bucatarie si dotarile acesteia pot fi la fel de importante ca si pasiunea pentru gatit. Gatitul acasa este o indeletnicire din ce in ce mai rar practicata in familia moderna, insa atunci cand i se acorda indeajuns de multa atentie, ofera posibilitatea obtinerii unor feluri de mancare foarte economice si sanatoase