Pe langa cele peste 40 de carti tiparite in timpul vietii, Constantin Virgil Gheorghiu a lasat ca mostenire, dupa trecerea sa la cele vesnice, mai multe manuscrise inedite, ce asteapta de decenii lumina tiparului.
Cartea apare - asa cum nu s-a intamplat cu nici una din scrierile lui Constantin Virgil Gheorghiu de dupa plecarea sa in exil - mai intai la Bucuresti, ca un omagiu postum inchinat scriitorului, editia pariziana a romanului urmand sa vada lumina tiparului intr-un viitor apropiat..
Cititorul se va putea convinge de acest fapt dupa lectura romanului, care este o fresca vie a realitatilor veacului de aur al Ortodoxiei.
Este cazul cartii de fata – Sfantul Ambrozie al Milanului – ce se dovedeste a fi, de departe, cea mai insemnata dintre scrierile cu subiect religios ale autorului, o carte fara egal in literatura de gen.
Pe langa cele peste 40 de carti tiparite in timpul vietii, Constantin Virgil Gheorghiu a lasat ca mostenire, dupa trecerea sa la cele vesnice, mai multe manuscrise inedite, ce asteapta de decenii lumina tiparului