Sfarsiturile lumii. - Library Journal.
Este deosebit de frumos scrisa, echilibrata, cu cercetari complexe dar nu prea dense. - Boston Globe Daca au timp cititorii doar pentru o singura carte pe acest subiect, pe aceasta trebuie sa o aleaga.
Brannen ne ofera o educatie importanta, argumentand modul in care o mai buna intelegere a ceea ce s-a intamplat ne poate ajuta sa stabilim cum sa mergem mai departe. - The New Yorker O privire limpede, necesara si elocventa.
Brannen exceleaza in evocarea lumilor pierdute si ne demonstreaza ca fosilele nu sunt doar combustibil, ci ne pot invata cum sa nu murim. - Forbes Captivant... &bull
New York Times Editors\' Choice &bull
Forbes Top 10 Best Environment, Climate, and Conservation Book Umorul, explicatiile clare si proza frumoasa, chiar poetica, ale lui Brannen sunt combinate cu anecdote personale pentru a transforma aceasta carte convingatoare intr-o coplesitoare imagine a viitorului sumbru care ne asteapta daca nu ne schimbam comportamentul.
Partial calatorie in istorie, partial avertisment pentru viitor, Sfarsiturile lumii ne duce intr-un tur al modurilor in care planeta noastra a reinviat din morti, permitandu-ne sa ne intelegem mai bine viitorul descoperindu-ne trecutul.
Civilizatia noastra continua sa sfideze schimbarile climatice, insa trebuie sa ne dam seama unde sunt limitele inainte de a fi prea tarziu.
Acest tur ne poate spune mai multe despre viitorul nostru nu prea indepartat. "
Acesta este motorul extinctiei", scria paleontologul Peter Ward de la Universitatea din Washington, tot mai multi oameni de stiinta considerand ca actualele schimbari climatice au caracteristici similare cu aceste cinci extinctii in masa.
Folosind indicii vizibile pe care aceste extinctii le-au lasat in urma, Peter Brannen ne duce in interiorul acestor ,,scene ale crimei", pentru a spune povestea fiecarei disparitii.
Lumea a fost arsa, inghetata, otravita, sufocata si bombardata de asteroizi, iar toate aceste momente au coincis cu perioade cu niveluri ridicate de dioxid de carbon.
Jurnalistul stiintific multipremiat Peter Brannen ne conduce intr-o calatorie incredibila prin cele cinci extinctii in masa suferite de Pamant si, in acest proces, ne ofera posibilitatea de a intrezari viitorul care devine din ce in ce mai periculos.
Apocalipse vulcanice, oceane letale si lupta noastra de a intelege extinctiile in masa din trecutul planetei Dinozaurii au fost ucisi intr-adevar de un asteroid? Sau de schimbarile climatice provocate de dioxidul de carbon? De fapt, oamenii de stiinta suspecteaza acum ca schimbarile climatice au jucat un rol major, nu numai in sfarsitul erei dinozaurilor, ci si in fiecare dintre cele cinci extinctii in masa din istoria planetei.
Sfarsiturile lumii