Urcand astazi treptele de la arsanaua Schitului Sfanta Ana Mica, la un moment dat isi face aparitia impunatoare grupul de cladiri ce alcatuiesc renumita Chilie a obstei Daniileilor.
Bland, smerit, de o linistire si de o discretie deosebita, rara pentru vremurile noastre, binecuvantat cu darul deosebirii duhurilor, Avva Daniil din pustiul de la Catunakia a fost cu siguranta una din cele mai alese chipuri ale monahismului aghiorit al veacului al XX-lea..
Toti cei ce l-au cunoscut indeaproape, clerici si laici, monahi sau oameni din lume, marturisesc cu admiratie, dar si cu recunostinta personalitatea acestui ascet contemporan, impodobit cu daruri ale firii, precum si cu rare daruri spirituale.
Numele sau este pronuntat in intreg Sfantul Munte cu adanc respect si deosebita apreciere atat fata de persoana sa cat mai ales fata de traditia ce s-a nascut din nevointa de cincizeci de ani a Avvei Daniil in acest loc binecuvantat.
Primul nevoitor ce a dat viata acestei obsti a fost fericitul intru pomenire Daniil monahul.
Urcand astazi treptele de la arsanaua Schitului Sfanta Ana Mica, la un moment dat isi face aparitia impunatoare grupul de cladiri ce alcatuiesc renumita Chilie a obstei Daniileilor