Sinaia, orasul elitelor.
Volumul are parfumul unei monografii ilustrate si povestite a Sinaiei, situandu-se la granita dintre un studiu monografic, o carte de calatorie si un album.”, apreciaza Adrian Majuru, istoric, antropograf si jurnalist, director al Muzeului Municipiului Bucuresti..
Acest diferit este cartografiat cu atentie si sensibilitate, oferindu-i cititorului optiunea de a calatori prin povestea ilustrata a Sinaiei,fara ca distantele sa diminueze senzatia de apropiere afectiva. &ldquo
Autorul cartii Sinaia, orasul elitelor a reusit sa surprinda toate detaliile care au facut din aceasta asezare un oras diferit de celelalte orase ale Romaniei.
Autorul scoate la lumina momente memorabile din istoria ultimilor 300 de ani, impresionand prin cumulul de informatii si fotografii publicate, prin pasiunea si generozitatea cu care impartaseste cititorului valorile perene care au plasat Sinaia pe harta celor mai importante orase ale Europei.
Cartea surprinde prin perspectiva inedita pe care o ofera viziunea unui arhitect asupra urbei sale.
Cititorii sunt purtati cu dezinvoltura, intr-o maniera relaxata, in incursiuni spatio-temporale care le vor schimba iremediabil imaginea despre Sinaia, Romania, traditie, cultura, si despre personalitatile ce au marcat evolutia acestora.
Nu poti pretui, daca nu cunosti este motto-ul care m-a calauzit in dorinta de a dezvalui tuturor celor dornici sa descopere dincolo de ceea ce se vede cu ochiul liber, ce inseamna acest oras si modul unic in care el imbogateste patrimoniul universal.”, afirma Dan Manea. &ldquo
Cartea este o invitatie de a strabate salile acestui imens muzeu in aer liber care poarta numele Sinaia: Perla Carpatilor, capitala turismului romanesc, statiunea cu doua Gari Regale, in care opreste Orient Express-ul, orasul resedinta regala sau capitala de vara a Romaniei, asa cum i s-a spus de-a lungul vremii. &ldquo
Sinaia, orasul Elitelor” poarta semnatura arhitectului Dan Manea, un fin cunoscator al istoriei acestui oras, un iubitor al Sinaiei, un pasionat al muntelui, un pionier al multora dintre demersurile de repunere in valoare a cladirilor si monumentelor istorice de pe Valea Prahovei.
Rod al unui efort de documentare de peste 20 de ani, cartea se afla la granita dintre monografie, carte de calatorie si album de fotografie.
Peste 1000 de fotografii, vechi si noi, multe dintre ele prezentate in premiera, ilustreaza povestile despre oameni si intamplari remarcabile.
Cititorilor li se propune un recurs la valorile trecutului si li se ofera repere pentru un viitor pe masura acestuia.
Purtand parfumul cronicilor vechi, cartea spune povestea extraordinara a devenirii orasului caruia avea sa ii fie atribuit rolul de capitala de vara a Romaniei.
Arhitectura si istorie + Carnetel de notite cu magnet - Arhitect Dan Manea &ldquo
Sinaia, orasul Elitelor” este scrisa cu sufletul, de catre un iubitor declarat al Sinaiei.
Sinaia, orasul elitelor