Descriere YEO:
Pe YEO găsești Singur in fata istoriei - de la Mircea Brenciu, în categoria Biografii Memorii Jurnale.
Indiferent de nevoile tale, Singur in fata istoriei - Mircea Brenciu din categoria Biografii Memorii Jurnale îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 36 Lei
Caracteristicile produsului Singur in fata istoriei -
- Brand: Mircea Brenciu
- Categoria: Biografii Memorii Jurnale
- Magazin: libris.ro
- Ultima actualizare: 11-11-2024 01:46:56
Comandă Singur in fata istoriei - Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Singur in fata istoriei - de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Volumul
Singur in
fata istoriei isi propune, prin mecanismul propriilor marturisiri ale unor participanti la marele eveniment decembrist, reinnodarea unor stari de fapt, ale unor fenomenologii memorabile, dar mai ales, ale unor figuri cutezatoare care au recladit, prin faptele lor, istoria. Singuri si dupa 30 de ani! Ce spune Constitutia Romaniei... Trec anii si iata-ne pe toti, dar din ce in ce mai putini ca numar, la 30 de ani de la Revolutia din Decembrie 1989. Fiecare luna a lui decembrie de dupa anul 1989 ne-a prilejuit pretextul unor intalniri festive in prezenta tricolorului gaurit si a lui „Desteapta-te, romane!" E frumos, e inaltator, dar vai cat e de trist! Ne dorim o schimbare pe masura idealurilor celor care au iesit si si-au pierdut viata in acel decembrie sangeros, dar si a idealurilor celor care astazi inca se incapataneaza sa traiasca in trupuri si suflete cu urmele acelei teribile incercari. Fata de acesti martori si eroi vii ai
istoriei Romaniei, se cuvine tot respectul din lume, chiar daca eroii acestia nu arata dupa chipul legendelor care infrumuseteaza visele copiilor nostri. Articolul 3 din Constitutia Romaniei stipuleaza cu claritate urmatoarele: „ Romania este stat de drept, democratic si social, in care demnitatea omului, drepturile si libertatile cetatenilor, libera dezvoltare a personalitatii umane, dreptatea si pluralismul politic reprezinta valori supreme, in spiritul traditiilor democratice ale poporului roman si idealurilor Revolutiei din Decembrie 1989, si sunt garantate ". Aceste cuvinte de liberate adoptate de Parlamentul nostru, in urma unei consultari populare de mare amploare, au putut fi trasate pe cartea legii supreme si in constiintele oamenilor datorita exclusiv a acestor eroi, vii sau morti, pe care ii celebram doar o singura data pe an. La 30 de ani de la inlaturarea prin sacrificiu revolutionar a unuia dintre cele mai despotice regimuri politice din Europa, revolutionarii romani, atatia cati mai sunt in viata, se simt deseori ignorati si inlaturati din marele proces al deveniri Romaniei ca stat european, civilizat si recunoscut ca atare de intreaga lume. Desele provocari la adresa unitatii miscarii revolutionare, contestarile mai mult sau mai putin justificate la adresa unora dintre acestia, dar mai ales, tentativele repetate de a compromite imaginea unei eveniment istoric autentic, inflacarat si eroic, au facut ca Revolutiei si revolutionarilor sa li se acorde o atentie minimala din partea opiniei publice, a mass media si, mai ales, a oficialitatilor romanesti, marginalizarea fiind una dintre principalele reactii la adresa celui mai inaltator si dureros, in acelasi timp, eveniment din istoria moderna a tarii noastre. Spre uimirea acestor facatori de istorie, care sunt revolutionarii romani, in zilele de astazi, se gasesc din ce in ce mai multe voci care hulesc si neaga Revolutia Romana din Decembrie 1989 si care nu fac altceva decat sa sfideze Constitutia Romaniei, dar si prevederile statutare ale celui mai mare partid al Romaniei post decembriste. Sunt obligat de a atrage atentia ca, negandu-se Revolutia din Decembrie 1989 se face loc asertiunii ca Ceausescu a fost inlaturat prin lovitura de stat si trebuie sa se stie ca o lovitura se stat determina ilegitimitatea tuturor actelor juridice ulterioare, inclusiv Constitutia Romaniei. Promovarea asidua pe toate caile a informatiilor false sau exagerate de demitizare si minimalizare a functiilor acestei Revolutii autentice poate hotari intr-un final oficializarea asa-zisului puci militar in 1989, inlaturarea prezumtiva a vointei populare si, pe cale de consecinta, intronarea postrevolutionara a unui regim politic uzurpator, dictatorial, ilegitim si profund antinational.