Enrique Baca-García Profesor Titular de Psihiatrie la Universitatea Autonomă din Madrid Maria Luisa Barrigón Psihiatră la Spitalul Universitar Virgen del Rocío din Sevila Inmaculada Peñuelas Psihiatră pe Secția de Psihiatrie Infanto-Juvenilă a Spitalului Universitar „12 de Octubre“ din Madrid Ființa umană poate muri de boală, în accident, din pricina altei ființe umane (omucidere) sau de propria-i mână (sinucidere).
Se explică de asemenea relația dintre sinucidere și tulburările mintale și se trec în revistă resursele disponibile pentru a recunoaște și înfrunta comportamentele suicidare din jurul nostru.. În această carte sunt analizate comportamentele suicidare la toate vârstele și se resping miturile asociate cu acest gest.
După cum va putea concluziona cititorul în continuare, înțelegerea și prevenția comportamentelor suicidare și moartea prin sinucidere este o necesitate presantă și, în mare măsură, nerezolvată.
Impactul sinuciderii, la fel cum se întâmplă cu majoritatea morților traumatice, nu se încheie odată cu acest gest, ci are o acțiune ulterioară și afectează familiile și comunitățile timp de generații.
Enrique Baca-García Profesor Titular de Psihiatrie la Universitatea Autonomă din Madrid Maria Luisa Barrigón Psihiatră la Spitalul Universitar Virgen del Rocío din Sevila Inmaculada Peñuelas Psihiatră pe Secția de Psihiatrie Infanto-Juvenilă a Spitalului Universitar „12 de Octubre“ din Madrid Ființa umană poate muri de boală, în accident, din pricina altei ființe umane (omucidere) sau de propria-i mână (sinucidere)