Ingrediente: 100% Sirop de yacon din agricultura ecologica Yaconul (Smallanthus sonchifolius), cunoscut și sub denumirea de „măr de pământ”, „rădăcină dulce” sau „topinambur bolivian”, este o plantă din regiunea munților Anzi, putând fi întâlnită mai ales în Colombia, Bolivia, Ecuador și Peru.
CONȚINUT: potasiu, micronutrienți (calciu, fosfor, magneziu, sodiu, fier) antioxidanți (acid cafeic, acid clorogenic, acid ferulic) 20 de aminoacizi 50% fructooligozaharide (fibre solubile) oligozaharide (inulină) 7% fructoză, 3% glucoză, 20% sucroză EFECTE: menține o digestie bună și sănătatea colonului, datorită fibrelor conținute și a proprietăților sale prebiotice reglează nivelul de zahăr din sânge, fiind recomandat diabeticilor (indice glicemic 0) ajută la scăderea în greutate, având un conținut caloric mic (1 lingură = 13 kcal) are proprietăți antiinflamatoare și antifungice, datorită conținutului de antioxidanți reduce tensiunea arterială (prin prezența potasiului, cu efecte vasodilatatoare) îmbunătățește funcția ficatului (efect mai puternic în combinație cu Milk Thistle) favorizează absorția calciului și a magneziului la nivel intestinal, datorită conținutului de fructooligozaharide ar putea reduce leziunile tumorale ale colonului DOZA: întreținere = 1-3 lingurițe/zi Valori nutriționale/100g: Energie: 1252Kj / 296Kcal Grăsimi: 4.92g din care saturate 4.18g Carbohidrați: 61.09g din care zaharuri 57.06g Proteine: 1.81g Fibre:.
Siropul de yacon îmbunătățește rezistența la insulin și are un efect vindecător asupra florei intestinale.
Produsul final este un nectar cu gust dulce, de culoare închisă şi cu o consistenţă similară cu cea a melasei.
Sucurile din rădăcini sunt extrase, apoi filtrate şi evaporate printr-un proces de prelucrare fără substanţe chimice.
Rădăcinile plantei pot fi consumate crude, ca pe un fruct, sau pot fi folosite pentru prepararea siropului de yacon, un îndulcitor care înlocuiește cu succes zahărul. În Japonia există programe de reproducere activă pentru yacon, fiind folosite atât tehnici de laborator cum ar fi mutageneza, cât și încrucișarea tradițională a soiurilor.
Soiurile acestei plante s-au răspândit din Japonia până în Coreea, China și Asia de Sud.
Asemănători ca formă cartofului dulce, tuberculii de yacon și-au câștigat popularitatea în întreaga lume, datorită gustului ușor dulce în care putem detecta o combinație între dulceața țelinei, mere și pepene verde.
Există dovezi de utilizare a yaconului încă dinainte de perioada incașilor, populația celui mai mare imperiu din America precolumbiană.
Membră a familiei Asteraceae, planta este înrudită cu floarea-soarelui, dalia și anghinarea.
Ingrediente: 100% Sirop de yacon din agricultura ecologica Yaconul (Smallanthus sonchifolius), cunoscut și sub denumirea de „măr de pământ”, „rădăcină dulce” sau „topinambur bolivian”, este o plantă din regiunea munților Anzi, putând fi întâlnită mai ales în Colombia, Bolivia, Ecuador și Peru