Ce ingrediente conține?40% decoct concentrat din frunze și rădăcină de Brusture (Arctium lappa), Coada-calului (Equisetum arvense), Urzică (Urtica dioica) și Măceșe (Rosa canina); 30% extract hidroalcoolic din muguri de Brad (Abies alba), frunze și fructe de Coacăz-negru (Ribes nigrum), Echinacea (Echinacea purpurea), Trei-frați-pătați (Viola tricolor) - în părți egale; 6% Sirop de Afine (Vaccinium myrtillus); 6% pulpă de fructe de Cătină (Hipophaë rhamnoides) și de Porumbar (Prunus spinosa); în bază de apă și îndulcitori: 6% miere de albine, 12% zahăr brun invertit.
Ce proprietăți are fiecare ingredient?Brusturele eliberează organismul de toxine şi de mucozităţi.
Este.
Tratează peste 50 de boli și tulburări. În tratatul său despre coacăzul negru, francezul Beaumont scria în anul 1757: ,,Cu dificultate se pot găsi alte remedii, cu efecte atât de marcante și pentru un număr atât de mare de boli, precum coacăzele negre”.
Extractul din muguri de brad este utilizat ca expectorant, antiinflamator şi antiseptic în afecţiuni ale aparatului respirator: faringite, laringite, bronşite, traheite, amigdalite și viroze respiratorii.
Frunzele și fructele negre şi aromate de Coacăz negru conţin şi ele o doză mare de vitamina C (de circa 5 ori mai multă vitamina C decât portocalele), având puternice proprietăţi antioxidante şi antiinflamatoare.
Sunt recomandate ca un revigorant în sezonul virozelor.
Mugurii de brad, datorită substanţelor active conţinute, stimulează imunitatea în special la nivel rino-faringian.
Datorită concentraţiei mari de vitamine, măceşele sporesc imunitatea organismului şi menţin sănătatea ţesuturilor şi a organelor interne.
Pseudo-fructele de măceş deţin un depozit mare de vitamina C (de 100 de ori mai multă decât în portocale), dar şi vitamine precum: A, B₁, B₂, B₃, E, K, P, PP şi minerale ca: magneziu, fier, potasiu.
Preparatele pe bază de Urzică au proprietăţi antianemice, energizante, vitaminizante, mineralizante, depurative (în curăţarea sângelui de toxine), de activare a circulaţiei sângelui, vasoconstrictoare şi fluidizante al sângelui și antimicrobiene.
Urzica acționează eficient în cazul bronşitelor şi astmului bronşic, prin fluidificarea secreţiilor bronşice (datorită mucilagiilor).
Măceşul este un puternic antibiotic natural.
Conţine o mare cantitate de vitamina C (de 200 de ori mai mult decât în mere), precum şi alte vitamine importante cum ar fi vitamina K (cu acţiune antihemoragică), PP, complexul B şi provitamina A (beta-caroten).
Unul din cei mai mari susţinători ai creşterii producerii de plachete de către splină, are rol și în întărirea sistemului imunitar.
Plantă medicinală cu bogat conţinut nutritiv şi cu spectru larg de intervenţie, Urzica are efect de alcalinizare asupra întregului organism, furnizând organismului substanţe hrănitoare, în special fier şi potasiu (deşi abundă în minerale).
Această erbacee are proprietăţi curative excepţionale pentru toate ţesuturile, fiind utilizată pentru fortificarea organismului în cazuri de prolaps la orice nivel (vezică, intestine, uter, vene, dermă şi altele).
Este bogată în siliciu, care este convertit în calciu la nivelul ficatului. Între altele, substanțele active din rădăcina acestei plante previn malignizarea celulelor normale datorată acțiunii substanțelor chimice cancerigene și a radiațiilor.
Coada-calului este una din plantele medicinale excepţionale în tratamentul epuizării ţesutului osos şi conjunctiv.
Teste de laborator și de medicină experimentală au arătat că administrarea brusturelui previne apariția și evoluția tumorilor canceroase, cu diferite localizări.
Mai mult, este dovedit faptul că rădăcina de brusture are şi proprietăţi antioxidante şi antitumorale, protejând organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi şi, implicit, de cancer.
Excelent adjuvant în detoxificare se constituie într-un puternic purificator şi tonic sanguin şi hepatic.
Ce ingrediente conține?40% decoct concentrat din frunze și rădăcină de Brusture (Arctium lappa), Coada-calului (Equisetum arvense), Urzică (Urtica dioica) și Măceșe (Rosa canina); 30% extract hidroalcoolic din muguri de Brad (Abies alba), frunze și fructe de Coacăz-negru (Ribes nigrum), Echinacea (Echinacea purpurea), Trei-frați-pătați (Viola tricolor) - în părți egale; 6% Sirop de Afine (Vaccinium myrtillus); 6% pulpă de fructe de Cătină (Hipophaë rhamnoides) și de Porumbar (Prunus spinosa); în bază de apă și îndulcitori: 6% miere de albine, 12% zahăr brun invertit.
Ce proprietăți are fiecare ingredient?Brusturele eliberează organismul de toxine şi de mucozităţi