Boabele de Cafea Verde contin cantitati impresionante de acid clorogenic, o substanta supranumita ,,arzatorul de grasimi".
Datorita faptului ca bobul nu este tratat termic, cofeina ramane legata in compusi complecsi, ca atare consumul de Cafea Verde conduce mai putin la efectele adverse care pot sa apara la consumul excesiv de Cafea prajita: tahicardie, extrasistole, neliniste, insomnie etc..
Reactivitatea vasculara este crescuta de cafeaua verde, iar rata cardiaca, este diminuata.
Cafeaua Verde nu da intoxicatie cofeinica in dozele uzuale, deci inima nu este supusa unor eforturi suplimentare.
Datorita efectului diuretic al cofeinei din Cafea este necesar sa se consume apa suplimentar.
Constipatie - acidul clorogenic este un puternic stimulent al musculaturii netede a tubului digestiv, fiind un remediu excelent contra constipatiei.
Dischinezie biliara, indigestie - stimuleaza secretia de bila si evacuarea acesteia.
Diabet de tip I si II- reduce glicemia cu 10-20%, dar o si stabilizeaza pe termen lung, asigurand o buna functionare a pancreasului.
Conform studiilor, aceasta substan?a ajuta sistemul nervos sa regleze calibrul vaselor de sange, asa incat tensiunea arteriala sa fie mentinuta la valorile optime.
Colesterol marit- are o puternica actiune de reducere a colesterolului negativ (LDL) Hipertensiune arteriala.
Maladia Parkinson- protejeaza sistemul nervos de procesele degenerative.
Eficienta sa a fost demonstrata in combaterea cancerul la san, cel de col uterin, cancerul de prostata sau cu localizare digestiva (bucal, gastric, intestinal).
Bolile canceroase- pentru prevenirea formarii tumorilor maligne si pentru inhibarea dezvoltarii lor sunt foarte utile curele cu alimente bogate in acid clorogenic.
Impiedica inflamarea tesuturilor adipoase, inhiband astfel formarea celulitei.
Un gust special cu aromele preferate si cu efecte vizibile imediat.
Alte beneficii ale cafelei verzi: Regleaza activitatea sistemului nervos, reducand reactivitatea la stres si accesele de foame.
Ca rezultat, procesul de imbatranire este incetinit si are loc imbunatatirea circulatiei si intarirea musculaturii.
Cafeaua Verde macinata se poate amesteca cu diverse condimente: ghimbir, cardamon, scortisoara, vanilie, etc.
Ele stimuleaza proprietatile depurative ale ficatului si ajuta la eliminarea toxinelor.
Principalii antioxidanti din cafeaua Verde sunt polifenolii care sunt absorbiti rapid de corpul uman protejand organismul impotriva distrugerii celulelor si a radicalilor liberi din fluxul sangvin.
Incetinind timpul de absorbtie al zaharurilor din alimente, mentine constanta glicemia, ceea ce impiedica aparitia senzatiei de foame.
Cafeaua Verde este singura care contine trei substante esentiale pentru mentinerea siluetei: acidul clorogenic, cafestolul si kahweol - sunt substante reputate pentru calitatile lor detoxifiante.
Organismul este fortat sa arda grasime pentru a obtine energie printr-un proces numit termogeneza, ceea ce ajuta la eliminarea kilogramelor nedorite.
Acidul clorogenic afecteaza modul in care glucoza este absorbita, scade nivelul acesteia din sange si regleaza metabolismul.
Boabele de Cafea Verde contin cantitati impresionante de acid clorogenic, o substanta supranumita ,,arzatorul de grasimi"