Descriere YEO:
Pe YEO găsești Societatea izomoderna. Tranzitii contemporane spre de la Institutul European, în categoria Books.
Indiferent de nevoile tale, Societatea izomoderna. Tranzitii contemporane spre paradigma postindustriala/Emil E. Suciu din categoria Books îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 12.71 Lei
Caracteristicile produsului Societatea izomoderna. Tranzitii contemporane spre
- Brand: Institutul European
- Categoria: Books
- Magazin: elefant.ro
- Ultima actualizare: 03-12-2024 01:38:02
Comandă Societatea izomoderna. Tranzitii contemporane spre Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Societatea izomoderna. Tranzitii contemporane spre de la elefant.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Aceasta lucrare face parte din colectia Dezbateri
contemporane a editurii Institutul European si propune un model inedit de analiza paradigmatica a epocii moderne, printr-o abordare morfologica a schimbarilor structurale ale societatii con tempo rane. Volumul se inscrie intr-o traditie de natura structuralist-functionalista privind schimbarea sociala, insa schimbarile
contemporane sunt analizate ingenios prin prisma aparatului conceptual al teoriilor morfogenetice (ale complexitatii): teoria fractalilor, a catastrofelor, a haosului si a structurilor disipative. In opinia autorului, societatea contemporana parcurge un proces de profunda morfogeneza, pornind de la mijloacele de comunicare sau de la formele de integrare geopolitica, p na la alterarea felului de a fi al individului si, implicit, a felului acestuia de a percepe si de a analiza lumea. Ipoteza lucrarii este ca societatea contemporana (
izomoderna) recupereaza unele dintre valorile fundamentale ale modernitatii initiatoare, in special ale celei iluministe.
Societatea postindustriala prezinta totusi o serie de caracteristici structurale inedite care o diferentiaza identitar de tipurile de societati anterioare. Sunt abordate in principal schimbarile structurale la nivel geopolitic, al conflictului / cooperarii si neocomunicational.