Descriere YEO:
Pe YEO găsești Sociologia sportului. Teorii, metode, aplicatii de la Polirom, în categoria Sociologie.
Indiferent de nevoile tale, Sociologia sportului. Teorii, metode, aplicatii - Nicu Gavriluta, Cristina Gavriluta din categoria Sociologie îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 17.96 Lei
Caracteristicile produsului Sociologia sportului. Teorii, metode, aplicatii
- Brand: Polirom
- Categoria: Sociologie
- Magazin: grupdzc.ro
- Ultima actualizare: 11-05-2025 02:45:05
Comandă Sociologia sportului. Teorii, metode, aplicatii Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Sociologia sportului. Teorii, metode, aplicatii de la grupdzc.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Cum se explica faptul ca sportul exercita astazi o puternica fascinatie Care sint mecanismele sociale ale succesului in sport Cum pot fi interpretate efectele sociale generate de fenomenul sportiv In ce masura sportul se preteaza unei analize sociologice Volumul incearca sa raspunda la aceste intrebari si sa rezolve totodata problema absentei unei analize de sociologia
sportului din circuitul lucrarilor de specialitate din Romania. O lectura utila atit pentru sociologii interesati de fenomenul sportiv cit si pentru studentii si profesorii de la facultatile de educatie fizica si sport.Cuprins
Sociologia sportului in Romania
Sociologia sportului. Aspecte epistemologice Grupul actorilor sportivi Grupul sustinatorilor si al suporterilor Liderul de grup in sport Socializarea in sport si forma identitatii Devianta si control social in lumea sportului Algoritmul cercetarii sociologice in sport
Nicu Gavriluta nascut in 1963 este profesor universitar doctor si fost decan al Facultatii de Filosofie si Stiinte Social-Politice a Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi in perioada 2008-2016. Sociolog antropolog si eseist. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. A fost presedinte si vicepresedinte al Societatii Sociologilor din Romania. A publicat volumele de autor Mentalitati si ritualuri magico-religioase. Studii si eseuri de sociologie a sacrului Editura Polirom Iasi 1998 Culianu jocurile mintii si lumile multidimensionale Editura Polirom Iasi 2000 Imaginarul social al tranzitiei romanesti Editura Dacia Cluj-Napoca 2001 Fractalii si timpul social Editura Dacia Cluj-Napoca 2003 Hermeneutica simbolismului religios. Studii si eseuri Editura Fundatiei AXIS Iasi 2003 Miscari religioase orientale. O perspectiva socio-antropologica asupra globalizarii practicilor yoga Editura Fundatiei AXIS Iasi 2006 Romania in starea Bardo. Publicistica si dialoguri culturale Editura Provopress Cluj-Napoca 2006 Antropologie sociala si culturala Editura Polirom Iasi 2009 Mama prostilor e mereu gravida.
Sociologia patologiilor cotidiene Editura Institutul European Iasi 2010 Sociologia religiilor. Credinte ritualuri ideologii Editura Polirom Iasi 2013 Mit magie si manipulare politica Editura Institutul European Iasi 2015 . Este coautor al volumelor Sociologia sportului.
Teorii metode aplicatii Editura Polirom Iasi 2010 Religie si violenta in Europa seculara. Dialoguri la TRINITAS Editura Trinitas Bucuresti 2016 Editura Universitatii Alexandru Ioan Cuza Iasi 2016 Globalizare si identitate romaneasca Editura Junimea Iasi 2018 . A publicat articole si eseuri in Convorbiri literare Scriptor Ex Ponto Timpul Cronica veche Observator cultural etc. In 2017 i s-a acordat Premiul pentru eseu de catre Uniunea Scriitorilor Filiala Iasi si Premiul Vasile Conta al Academiei Romane pentru volumul Mit magie si manipulare politica.
Cristina Gavriluta n. 1971 este conferentiar universitar doctor la Catedra de Sociologie si Asistenta Sociala a Facultatii de Filosofie si Stiinte Social-Politice a Universitatii Al. I. Cuza din Iasi. A publicat volumele Socioantropologia fenomenului religios Editura Fundatiei AXIS Iasi 2003 Sacrul si californizarea culturii. Sapte interviuri despre religie si globalizare Paideia Bucuresti 2008 si Socioantropologia fenomenelor inatorii Institutul European Iasi 2008 .