ȘOFRAN PURIngrediente: 100% şofran pur.
Pentru a-şi păstra prospeţimea şi aroma se va păstra într-un recipient bine închis, într-un loc uscat şi răcoros, ferit de lumina soarelui.
Poate conține urme de: Migdale, alune, arahide, nuci, semințe de susan, muştar, gluten.Ţara de provenienţă: SpaniaEste cel mai scump condiment din lume.Şofranul este originar din Asia, astăzi este cultivat din vestul Mediteranei până în India.În Europa a ajuns prin secolul 8.Şofranul pur este obţinut doar din pistilurile florii, în fiecare floare există 3pistiluri din care se obţine şofranul.
Medicina tradiţională foloseşte şofranul ca afrodisiac, dar şi pentru a reduce febra sau a calma ner.
Pentru ca aroma să se elibereze şi culoarea să fie uniformă, şofranul se pisează şi se amestecă cu apă, apoi se adaugă la mâncare.
Datorită aromei intense şi proprietăţilor colorante, pentru gătit este nevoie de cantităţi foarte mici de şofran.
Este folosit în supe şi sosuri, în orez, dar şi adăugat în dulciuri, în mâncăruri orinientale.
Este adăugat la mâncărurile condimentate, pentru a echilibra gustul condimentelor.
Aroma şofranului, este uşor picantă, dulce-amăruie.
Pentru obţinerea unui kg de şofran, sunt necesare în jur de 150.000 de flori. ȘOFRAN PURIngrediente: 100% şofran pur.
Pentru a-şi păstra prospeţimea şi aroma se va păstra într-un recipient bine închis, într-un loc uscat şi răcoros, ferit de lumina soarelui.
Poate conține urme de: Migdale, alune, arahide, nuci, semințe de susan, muştar, gluten.Ţara de provenienţă: SpaniaEste cel mai scump condiment din lume.Şofranul este originar din Asia, astăzi este cultivat din vestul Mediteranei până în India.În Europa a ajuns prin secolul 8.Şofranul pur este obţinut doar din pistilurile florii, în fiecare floare există 3pistiluri din care se obţine şofranul