Este singurul aliment vegetal care ofera corpului toti aminoacizii esentiali.
De asemenea, planta are actiune emolenta si hepatoprotectoare, precum si efecte antitumorale..
Ea are rol plastic si stimulator pentru muschi, oase si nervi si este energizant, remineralizant si echilibrant celular.
Insa adevaratele ei virtuti au fost descoperite, in afara Asiei, abia la inceputul anilor 1900.
Soia este un aliment complet, foarte digestibil.
Supranumita de asiatici “carnea fara oase”, Soia a patruns in Europa abia la inceputul anilor 1700, iar in Statele Unite in 1765.
Contine Soia boabe nemodificate genetic (99%) si sare.
In jurul anului 2853 I.
C, legendarul imparat al Chinei, Shennong, a proclamat 5 plante ca fiind sacre: orezul, graul, orzul, meiul si soia.
Este o sursa bogata de antioxidanti.
Se rumenesc cu putina sare, pentru o gustare crocanta.
Este singurul aliment vegetal care ofera corpului toti aminoacizii esentiali