Usor digerabila, Soia este energizanta, are efect regenerator pentru celule si regleaza tranzitul intestinal.
E buna pentru prepararea tocaturilor, a umpluturilor, dar poti obtine si `icre`, `lapte` sau pateu de soia..
După o usoară presare, în care se elimină surplusul de apă, se vor întrebuinta asemeni produselor din carne tocată pentru: sarmale, musaca, chiftele, tocănite, ciorbe, pizza, etc.
Hidratarea se face prin fierbere până se înmoaie în apă adăugând mai multe condimente după gust (usturoi, foi de dafin, piper, cuburi vegetale, cimbru, etc.). În stare uscată este tare si crocantă iar după hidratare este elastică si suculentă similară cărnii.
Granulele de soia, au o culoare naturală (sau culoarea cărnii).
In alimentatie, un excelent aport de proteine naturale, inlocuieste cu succes carnea in alimentatie.
Se utilizeaza ca atare, sau in combinatie cu alte produse, legume, etc.
Contine de doua ori mai multe proteine decat carnea, tot atata lecitina cat galbenusul de ou, cazeina cat orice produs lactat si este bogata in vitamine, fibre alimentare, saruri minerale, uleiuri vegetale, glucide, celuloza, rasini etc.
In plus, o poti gati in multe feluri.
Are o multime de proprietati nutritive, este mai ieftina decat carnea si mult mai sanatoasa decat orice alte produse alimentare.
Deoarece contine mai putine calorii decat carnea, este foarte indicata in caz de obezitate, hipertensiune arteriala sau boli cardiace.
Usor digerabila, Soia este energizanta, are efect regenerator pentru celule si regleaza tranzitul intestinal