Descriere YEO:
Pe YEO găsești Somelierul. Un altfel de manual de la Alias Publ., în categoria Gastronomie.
Indiferent de nevoile tale, Somelierul. Un altfel de manual din categoria Gastronomie îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 71.2 Lei
Caracteristicile produsului Somelierul. Un altfel de manual
- Brand: Alias Publ.
- Categoria: Gastronomie
- Magazin: grupdzc.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Somelierul. Un altfel de manual Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Somelierul. Un altfel de manual de la grupdzc.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Somelierul un
altfel de
manual este al II-lea volum Mancarea si vinul volum editat de Organizatia Somelierilor din Romania 2011. Cartea Mancarea si vinul este o traducere de Marian Timofti si Stefan Timofti dupa Il cibo e il vino carte aparuta sub patronajul Associazione Italiana Sommelier AIS . Cele mai avizate recomandari in ceea ce priveste asocierea vinului cu mancarea intr-o carte ilustrata avand 496 de pagini. Fragment din carte Concordanta si contrast Intr-o societate precum este cea a noastra in care limitele geografice si culturale sunt in mod curent depasite si enogastronomia este intr-o continua evolutie. Insa in ultimele decenii situatia s-a complicat datorita aparitiei unor noi curente culinare precum bucataria futurista nouvelle cuisine bucataria moleculara si multe altele. Restaurantele etnice si cele atipice sunt din ce in ce mai numeroase iar ele propun mancaruri pentru care nu exista o asociere traditionala deoarece cultura multor tari nu ia in considerare vinul. In melting pot-ul din New York si din alte orase cosmopolite la orice ora din zi si din noapte persoane care provin din orice colt al planetei indiferent de rasa limba cultura religie si traditie se aseaza la masa si consuma mancaruri de orice fel. Acest lucru nu poate fi ignorat dupa cum nici radacinile enogastronomice nu pot fi uitate. Dar crearea unor noi asocieri reaprinde flacara curiozitatii si a fanteziei alimentata de experimentari si comparatii stimulante. Abordarea asocierii mancarii cu vinul trebuie sa fie meticuloasa si riguroasa aplicabila si cu referire la toate felurile de mancare si la toate vinurile nu doar codificata de gustari repetate si de experienta. Principiile bazate pe evaluarea senzatiilor percepute in degustarea mancarurilor si a vinurilor clare si influentate cat mai putin posibil de gusturile personale lucru care nu este intotdeauna usor cand instrumentele sunt doar organele de simt stau la baza tehnicii si a fisei grafice de asociere intocmita de Asociatia Italiana a Somelierilor. Savoarea tendinta acida si tendinta amaruie tendinta dulce si grasa onctuozitatea sapiditatea adica cea mai mare parte a senzatiilor de aroma si a celor tactile percepute la o mancare se asociaza prin contrast si cauta deci in vin o caracteristica opusa.