Chestiunea sugerata de subtitlul cartii Filosofie si logica in scrierile Sfintilor Parinti capadocieni care candva a aprins certuri aprige este si astazi tema de dezbatere dar intr-un stil colocvial si fara accente partizane.
Autorul.
Tensiunile si ideile eretice din primele secole crestine par sa fi rabufnit din substanta unor intrebari dilematice si anume Cum sa fie in acord tainele Sfintei Scripturi insuflata de insusi Dumnezeu cu principiile logice ale gandirii rationale Se poate experimenta trairea unei comuniuni a sufletului omului cu Fiinta ina printr-un exercitiu hermeneutic aplicat textului biblic sau e doar o ispita a ratiunii umane Este lamuritoare sau generatoare de ambiguitati identificarea unei istorii semantico-filosofice in substratul unor cuvinte ce desemneaza nume ine Etc.
Este vorba de paradoxala relatie dintre religie si Filosofie de adoptarea si resemnificarea unor concepte din ontologia greaca in constituirea doctrinei crestine.
Chestiunea sugerata de subtitlul cartii Filosofie si logica in scrierile Sfintilor Parinti capadocieni care candva a aprins certuri aprige este si astazi tema de dezbatere dar intr-un stil colocvial si fara accente partizane