Numărul cazurilor de cancer este într-o creștere alarmantă, iar studiile medicale arată că unul din trei oameni se vor îmbolnăvi de cancer în decursul vieților lor.
Dintre acestea, la Editura Litera au mai apărut: Detoxifierea ficatului în 9 zile (2010), Alergii alimentare – prevenire, depistare, tratare (2010), Rețeta sănătății perfecte (2010), Ghid pentru o piele frumoasă și sănătoasă fără medicamente (coautor, 2011), Îmbunătățește-ți digestia, Întărește-ți sistemul imunitar..
A publicat peste 30 de cărți, în 33 de limbi, vândute în peste un milion de exemplare în întreaga lume.
Este unul dintre susținătorii ideii că multe boli cronice pot fi mai bine tratate cu dietă și suplimente decât cu medicamente și că medicina modernă a devenit prea dependentă de acestea din urmă. Patrick Holford, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în nutriție, a fondat la Londra, în anul 1984, Institute for Optimum Nutrition și este un invitat constant al emisiunilor de televiziune și radio din Marea Britanie și din alte țări.
Autorii ne reamintesc că există o legătură strânsă între stilul nostru de viață și modul de alimentație și riscul de a ne îmbolnăvi de o formă de cancer, oferindu-le, în același timp, sfaturi atât celor care vor să prevină apariția acestei boli, cât și celor care vor să știe ce ar trebui să mănânce și care sunt suplimentele nutriționale potrivite dacă au cancer sau dacă vor să împiedice reapariția acestuia.
Până la 39% dintre cele mai frecvente tipuri de cancer (de plămâni, sân, colon, piele, gură sau gât, esofag, ficat, stomac, prostată, ovarian, testicular, endometrial și de pancreas) pot fi prevenite prin dietă, exerciții fizice și controlul greutății.
Numărul cazurilor de cancer este într-o creștere alarmantă, iar studiile medicale arată că unul din trei oameni se vor îmbolnăvi de cancer în decursul vieților lor