Cumpara de la elefant.ro

Staretul Tadei de la Vitovnita. Raiul se dobandeste aici. Cum sa pastrezi pacea si bucuria in Duhul Sfant/Staretul Tadei - Predania


Staretul Tadei de la Vitovnita. Raiul se dobandeste aici. Cum sa pastrezi pacea si bucuria in Duhul Sfant/Staretul Tadei
20 Lei

Disponibil

(02-06-2024)
Cumpara de la elefant.ro

Produs vandut de elefant.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara staretul tadei de predania de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru staretul tadei de predania

Raiul se dobandeste aici Staretul Tadei de la Manastirea Vitovnita Volumul Pace si bucurie in Duhul Sfant intregeste viziunea duhovniceasca pe care Staretul Tadei ne-a lasat-o mostenire, spre mantuirea noastra.
A petrecut in aceasta slujire vreme de zece ani, pentru ca, in cele din urma, slujind ca paroh in Vlaski Dol, sa fie pensionat, apoi asezat la staretia Manastirii Pokainita de langa.
La dorinta parintelui, in 1962, a fost randuit la staretia Manastirii Vitovnita.
Aici a fost, o vreme, paroh in satul Bistrita, apoi staret al Manastirii Tuman.
Dupa patru luni incheiate, egumenul Tadei, cu acordul autoritatilor grecesti, a parasit Hilandarul si Sfantul Munte, intorcandu-se in patrie.
La inceputul lui Noiembrie 1959, egumenul Tadei a primit dezlegare canonica pentru a pleca in Manastirea Hilandar din Sfantul Munte, aflata sub jurisdictia Patriarhului Ecumenic de la Constantinopole.
In aceasta eparhie a fost o vreme preot paroh in satele Peci si Klenovat si in parohia Sapinska, iar apoi, din 1957, staret al Manastirii Gorniak.
In 1955, din motive de sanatate, egumenul Tadei, avand dezlegarea Patriarhului Vichentie, se intoarce pentru a doua oara in eparhia Branicevo.
La dorinta Patriarhului Gavriil, ieromonahul Tadei se reintoarce la Patriarhia din Peci, in anul 1949, si devine vicar al acesteia.
In Aprilie 1947, ieromonahul Tadei s-a reintors in eparhia Branicevo cu dezlegare canonica si a intrat in obstea manastirii Gorniak.
Dupa incheierea celui de al Doilea Razboi Mondial, ieromonahul Tadei a parasit Peciul si s-a intors la Manastirea Rakovita.
In Octombrie 1938, ieromonahul Tadei a fost mutat, pentru nevoile slujirii, la Patriarhia din Peci.
A fost ridicat la treapta de egumen in 1949, in catedrala din Belgrad, de catre vicarul patriarhal Visarion, fost episcop al Banatului.
A fost hirotonit in cinul de ieromonah la 3 Februarie 1938, la Manastirea Rakovita, de catre Episcopul Mitrofan al Harkovului (arhiereu al Bisericii Ortodoxe Ruse de peste Granite).
La dorinta Patriarhului Bisericii Ortodoxe Sarbe de la acea vreme, Varnava, Episcopul Veniamin i-a dat monahului Tadei dezlegare canonica sa mearga in eparhia Belgradului si Karlovitului, iar acesta a intrat in obstea manastirii de la Rakovita.
Indata dupa inchinoviere, in 1935, a fost indrumat spre Scoala de Iconografie de la Manastirea Rakovita.
Inceputurile vietii sale calugaresti sant legate de manastirea Milkovo de langa Svilainta si de Parintele Ambrosie de la Milkovo, ucenic al Cuviosului Ambrosie de la Optina, care, dupa cuvintele Staretului Tadei, avea "nemarginita dragoste si iertare." S-a inchinoviat in 1935 la Manastirea Gorniak, pe 10 Martie, spre a fi tuns in cinul monahicesc la 14 Iulie, acelasi an, ca frate in obstea Manastirii Gorniak.
Mantuirea noastra sta numai in Domnul Nostru Iisus Hristos pentru ca prin El "firea noastra omeneasca a patruns in taina Sfintei Treimi; este un dar nemasurat." Tinta vietii noastre este aceeasi pentru toti: "Aici ne este dat sa ne pregatim pentru vesnicie, sa biruim raul, ca niciodata sa nu cadem din dragostea Parintelui Ceresc." Biografie Parintele Tadei s-a nascut in anul 1914 in satul Vitovnita, din parinti evlaviosi, tarani, de praznicul Sfantului Apostol Toma si a primit numele de Toma.
El se opune duhului materialist al lumii, se ridica impotriva prorocilor mincinosi care au aparut sau stau sa apara, impotriva orientalismelor propagate de curentul New-Age.
Calea Cuviosului Tadei este una marturisitoare.
Alte arme din arsenalul razboiului nevazut, pe care ni le propune Staretul Tadei, sant: smerenia, ascultarea, blandetea, iertarea aproapelui, acceptarea necazurilor.
Dimpotriva, Parintele Tadei asaza ca piatra de temelie a rugaciunii pacea inimii.
Mai intai trebuie sa te rogi, iar pacea va veni de la sine.
De obicei, in cartile duhovnicesti intalnim ideea ca pacea sufleteasca este roada rugaciunii.
Santem raspunzatori de gandurile pe care le intretinem, iata un adevar foarte greu de crezut si de primit pentru omul postmodern, obisnuit sa relativizeze orice si, mai ales, sa vada in gand doar o putere psihologica.
Raiul se dobandeste aici Staretul Tadei de la Manastirea Vitovnita Volumul Pace si bucurie in Duhul Sfant intregeste viziunea duhovniceasca pe care Staretul Tadei ne-a lasat-o mostenire, spre mantuirea noastra


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse